Přeskočil by dvoumetrový plot? Policie má hrozivou verzi zmizení klokana Dobbyho

Klokana, který minulý týden zmizel z výběhu ostravského zooparku, nejspíš někdo ukradl. Myslí si to ošetřovatelé a s touto verzí pracují i policisté. Není totiž pravděpodobné, že by klokan přeskočil dvoumetrový plot. Na svůj výběh byl navíc zvyklý.

Nejprve to vypadalo, že vzal klokan Dobby jen tak do zaječích. Jenže čím víc nad tím vedení parku přemýšlí, tím víc se přiklání k závěru, že ho musel někdo ukrást. „Je to jedna z možností, protože ploty jsou poměrně vysoké. Za celou dobu, co tu klokani jsou, se nikdy nestalo, že by plot přeskočili,“ uvedla pracovnice minizoo Tereza Torčíková.

„Při kontrole ohrady jsme nezjistili žádné poškození, proto pracujeme s několika verzemi a jedna z nich je, že mohl klokana někdo odcizit,“ potvrdila policejní mluvčí Eva Michalíková.

Jestli klokana skutečně někdo ukradl, byl to buď odborník, který má zkušenosti s odchytem, anebo musel mít štěstí. Klokani jsou totiž velmi plaší.

Otázka je, kde dvouletý, asi 60 centimetrů vysoký klokan Dobby skončil a proč by ho někdo kradl. Že by z něj chtěl mít domácího mazlíčka, je málo pravděpodobné. V úvahu tak připadá spíše varianta, na kterou ošetřovatelé nechtějí ani pomyslet, totiž že ho někdo ukradl na maso. Klokaní steaky jsou totiž oblíbené kvůli vysokému obsahu kolagenu.

Svědci, až na další němé tváře ze zooparku, nejsou žádní. Výběh klokanů teď ale hlídá kamera, což by mělo další případné zloděje odradit. Tomu, kdo má na svědomí Dobbyho, hrozí za krádež dvouleté vězení.

Tagy: