Přesná muška ukrajinských snajprů. Ruská snaha o překvapení tvrdě narazila, ukazuje video

O Bachmut se bojuje 24 hodin denně. To dokládá i video zveřejněné ukrajinským Velitelstvím speciálních operací. Na něm je zaznamenána „noční šichta“ ukrajinských snajprů. Ti aktivně zabraňují Rusům ve snaze využít tmy, a překvapit tak ukrajinské obránce, kteří navzdory soustavným útokům okupantů stále drží část zničeného města.

„Naši vojáci neustále pozorují, odhalují a ničí nepřátelskou živou sílu na různé vzdálenosti a v různých rážích,“ stojí v popisku videa. Podle velitelství takhle odstřelovači ze speciálních sil zlikvidovali za několik posledních dní více než desítku okupantů.

Tvrdé boje o Bachmut se vedou už řadu měsíců. „Nepřítel se snaží převzít plnou kontrolu nad městem a pokračuje v útoku na něj. Okupanti také provedli neúspěšné útočné akce u Bohdanivky,“ uvedlo ve středu velení ukrajinských sil s poznámkou, že obránci v tomto úseku fronty za poslední den odrazili asi 30 ruských útoků. Celkem hlásí odražení šesti desítek takových útoků.

Podobná prohlášení jednotlivých stran konfliktu, stejně jako zveřejněné záběry z bojů, není možné bezprostředně nezávisle ověřit. Šéf ruské žoldnéřské Vagnerovy skupiny na záběrech už před několika dny tvrdil, že jeho bojovníci na budovu samosprávy Bachmutu vyvěsili ruskou vlajku a město tak z právního hlediska dobyli. Ukrajinská armáda jeho tvrzení popřela.

Tagy: