Hokejista Pavel. Jak prezident válel na ledě? Spoluhráč popsal i uvolněnou atmosféru v kabině

Petr Pavel se do hokejové výzbroje oblékl i v rámci kampaně před prezidentskými volbami

Prezident Petr Pavel přijal českou hokejovou reprezentaci

Prezident Petr Pavel se po čtvrtečním setkání s hokejovými mistry světa mohl cítit tak trochu jako mezi svými. V mládí totiž sám hrál lední hokej za tehdejší Poldi Kladno. I když jeho následné kroky vedly do armády, na nejoblíbenější zimní sport v České republice nezanevřel. Jeden z jeho spoluhráčů z HC Olymp, a zároveň bojovník MMA, Michal Martínek pro CNN Prima NEWS řekl, jaký byl Petr Pavel hráč.

Martínek s Pavlem účinkoval například i v předvolebním klipu, který se odehrál na ledě v dresu HC Olymp. Tehdejší kandidát na prezidenta si před kamerami zahrál také s vícenásobným vítězem Stanley Cupu Jiřím Hrdinou nebo hercem Martinem Dejdarem.

Právě Martínek ale pro CNN Prima NEWS popsal, jaký je Pavel hokejista. „Vzpomínám si, že bruslil velice obstojně a velice dobře jsme si zahráli. Tehdy jsem podpořil jeho kampaň v dresu HC Olymp a vzpomínám na to velice rád,“ řekl Martínek.

ČTĚTE TAKÉ: Hokejisté by za zlato měli dostat miliony. Před 14 lety byla euforie větší, říká Vampola

Podle bojovníka MMA Pavel působil na ledové ploše velmi příjemně. To samé se odehrávalo v hokejové kabině, která má svá specifika. „V kabině jsme si všichni rovni. Byla velmi uvolněná atmosféra a okamžitě se šlo na tykačku. To by si k němu člověk na veřejnosti nikdy nedovolil,“ řekl dále Martínek.

Pavel se prý podle Martínka cítil velmi uvolněně a natáčení i zápas ho velmi bavil. „Odpovídaly tomu i vtípky. Jo, byla legrace,“ dodal.

Prezident začínal v mládí v klubu Poldi Kladno. Pavel ale pochází z vojenské rodiny a proto se často stěhoval za otcovou prací. Kromě hokeje se věnoval i sportovní gymnastice.

Ke svým začátkům se vrátil i při přijetí hokejových mistrů na Pražském hradě. „Já jsem měl na zdi vyvěšený plakát pana Nedomanského, když jsem začínal s hokejem na Kladně. Je hezké, že pan Nedomanský seděl kousek ode mě. Navíc po pár letech, kdy je znovu českým občanem,“ řekl Pavel ve čtvrtek.

Prezident tím vzpomněl na legendárního hokejistu Václava Nedomanského, který v 60. a 70. letech hrál v Bratislavě. Poté emigroval a působil v severoamerických soutěžích. Kvůli svému odchodu z Československa se ho ale režim zřekl a odebral mu občanství.

Pavel také obdržel od mistrů světa dres od kapitána Romana Červenky nebo hokejku od hvězdy Bostonu Bruins Davida Pastrňáka. „Děkuji. Moc si toho vážím. Je teda pro praváka, ale já hraju nalevo,“ poznamenal prezident.

Hokej si zahrál i v Belgii

Během natáčení předvolebního klipu ale Pavel zavzpomínal i na své působení v zahraničí. Když zastával post zástupce vojenského představitele České republiky při Evropské unii v Bruselu a zástupce České republiky na Vrchním velitelství spojeneckých sil v Evropě u Monsu, tak si hokej také zahrál. „Zavzpomínal jsem na roky v Belgii, kde jsem hrával za hokejový tým Czech Mates. Tenkrát jsme hráli i proti HC Olymp,“ řekl Pavel.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Češi slavili titul mistrů po celém světě. Ve Švýcarsku i v Austrálii, časový posun jim nevadil

Už v té době se seznámil s Martinem Dejdarem, který HC Olymp zakládal. „S generálem Pavlem se známe už 10 let, a to právě z hokejových utkání v Belgii, kde jsme se potkali na Česko-slovenských hokejových hrách. Video jsme natočili, protože hokej je nejlepší kolektivní hra na světě a generál je týmový hráč,“ řekl tehdy Dejdar.

Tagy: