Pánové, tohle bylo zatraceně dobrý. Politici chválí hokejové zlato, Pavel zavítal do šatny

Českým hokejistům na mistrovství světa v Praze fandili i představitelé vlády.

Český hokejový tým vybojoval po 14 letech zlato na MS

Na fantastický zisk zlatých medailí na světovém hokejovém šampionátu v Praze reagovali i domácí politici. Vládní i opoziční představitelé nešetřili chválou a ve svých příspěvcích vyjadřovali také národní hrdost. Mnoho z nich sledovalo finálový zápas se Švýcarskem přímo z tribuny v pražské aréně. Do kabiny novopečených mistrů světa zavítal i prezident Petr Pavel.

Přímo na místě držel palce českým hokejistům například premiér Petr Fiala (ODS). Bezprostředně po zisku světového prvenství vyjádřil na sociálních sítích radost všeříkajícím pokřikem: „Češi!!!“.

ČTĚTE TAKÉ: Konečně jsem toho vyhrál víc než táta, řekl obránce Gudas. Teď už si mě nebude dobírat, dodal

Nadšený ze zisku zlata byl i ministr vnitra Vít Rakušan (STAN), který si ve svém příspěvku udělal mimo jiné legraci ze svého známého videa z volejbalové šatny. „Pánové, tohle bylo zatraceně dobrý,“ stojí na obrázku namísto již zlidovělého: „Pánové, tohle nebylo dobrý,“.

Video přímo ze sedačky v pražské aréně sdílela na sociálních sítích i předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéta Pekarová Adamová (TOP 09). „Naše hokejová pohádka má zlatou tečku! Čeští hokejisté jsou mistři světa a naši fanoušci také. Mám obrovskou radost, jsem nesmírně hrdá!“ uvedla společně se záběry.

Radost z výhry českých hokejistů měl i předseda Pirátů Ivan Bartoš. „Hoši, děkujeme! Jste MISTŘI SVĚTA!“ sdílel nadšení na síti X. K výhře gratuloval i šéf KDU-ČSL Marian Jurečka, který zveřejnil fotografii z arény, kde fandil společně s lidoveckými kolegy – ministrem zemědělství Markem Výborným a ministrem pro životní prostředí Petrem Hladíkem.

„Mistři světa!!! Jste hrdinové celého národa! Hoši, děkujem!!!“ chválil českou reprezentaci šéf hnutí ANO Andrej Babiš, který se objevil i na předcházejících zápasech pražského šampionátu.

Nadšení ze zisku nejcennějšího kovu neskrýval mimo jiné také předseda SPD Tomio Okamura. „Zlatí hoši, děkujeme. Jste úžasní,“ reagoval Okamura na síti X.

Do kabiny šťastných a hrdých vítězů dorazil ihned po propuknutí bujarých oslav také prezident České republiky Petr Pavel. V krátkém poděkování týmu prezident přiznal, že si „sobecky přál, aby vyšla výhra na domácí půdě“.

„Nejenom, že jste vyhráli zlaté medaile, ale celá organizace šampionátu nám jako Česku udělala dobré jméno po celém světě,“ pronesl spokojený prezident.

„Chybělo nám nové Nagano, a vy jste ho přinesli,“ dodal a celému národnímu týmu vyjádřil velký dík. Ani jemu se v kabině šampionů nevyhnuly oslavné stříkance šampaňského. Na českou výhru reagoval ještě před samotnou návštěvou šatny.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Na finálový zápas se Švýcary se připravovalo celé Česko, některé řetězce zavírali dříve

Tagy: