Prezidentské volby rozdělily rodinu Žilkové. Agáta se s maminkou neshodne, komu hodí hlas?

Nadcházející prezidentské volby nenechávají klidnými ani herečku Veroniku Žilkovou a její dceru Agátu Hanychovou. Zatímco na spoustu věcí mají shodné názory, na výběru budoucí hlavy státu se neshodnou. Každá mé svého favorita. Komu dají svůj hlas?

Herečka Veronika Žilková vyjádřila podporu jediné kandidující ženě – Danuši Nerudové, k čemuž má podle svých slov několik důvodů. „Osobně ji neznám, ale vím, co dělá. Podporuje seniory, nemocné děti, menšiny, homosexuály... Prezident, který reprezentuje, by se měl zastávat všech, i nás slabých. Muži ať vládnou, ženy ať reprezentují,“ přiblížila herečka svůj postoj.

Nerudová je přitom trnem v oku její dcery Agáty, což dala i veřejně najevo. Obvinila ji z toho, že si za přízeň influencerů na sociálních sítích platí. To ale volební tým bývalé rektorky posléze rázně odmítl. Hanychová prozradila, že bude nejspíše volit bývalého premiéra Andreje Babiše, na kterém se jí líbí, že poctivě objíždí republiku.

Kdo ze slavných dá hlas Babišovi a Nerudové?

Že by kvůli volbě prezidenta bylo u nich doma dusno, však obě dámy odmítají. Své rozdílné názory respektují. „Každý má právo a svobodu volit toho, koho chce. Myslím si ale, že půvabná a osobitá profesorka Danuše Nerudová by otevřela novou kapitolu České republiky,“ prohlásila Veronika Žilková.

Ze známých osobností podpořila Nerudovou také Nikol Štíbrová, Linda Rybová, David Prachař, Lukáš Hejlík, Jana Bernášková, Ladislav Gerendáš nebo moderátor Honza Musil. Oproti tomu za Andreje Babiše se postavilo jen minimum slavných, například herci Roman Skamene nebo Jan Kuželka.

Stropnického by ani jedna nevolila

Stačilo přitom málo a jedním z kandidátů na prezidenta ČR za hnutí ANO mohl být i Martin Stropnický, bývalý manžel Veroniky Žilkové a otčím Agáty Hanychové, který v současné době působí jako velvyslanec ČR v Izraeli. Hlas by ale ani od jedné nedostal.

„Pokud se někdo rozhodne kandidovat a má neuspořádané rodinné vztahy, tak je to minus. Stropnický porušil služební diplomatický zákon. Jeden ze zásadních bodů zní, že člen diplomatické mise si nesmí z bezpečnostních důvodů začít žádný bližší vztah se svým spolupracovníkem. On se v šestašedesáti letech zamiloval do ambiciózní dívky, což se stává, srdci neporučíš. Ale v tu chvíli měl odstoupit ze svého postu, což mu doporučovali i bývalí dva exministři zahraničních věcí, rozvést se a oženit se s ní. Teprve pak kandidovat,“ uvedla Žilková v době, kdy se o Stropnickém v hnutí ANO jako o kandidátovi na Pražský hrad vážně uvažovalo.

Tagy: