Prezidentský pár přesídlil do Lumbeho vily. Nechybí ani Micka, získala novou „micinkomodu“

Prezident Petr Pavel se společně s manželkou Evou přestěhoval do Lumbeho vily. Sídlo prošlo několikaměsíční rekonstrukcí. V novém domově nechybí ani kočka Micka, pro kterou nechal prezidentský pár vyrobit speciální vybavení. Pavel se hned vydal na průzkum okolí a prošel se po Novém Světě na pražských Hradčanech, aby dle svých slov poznal místní atmosféru a nové sousedy.

„Po mnoha dotazech a dohadech je jasno! Micka se konečně přestěhovala do Lumbeho vily. A umožní nám sdílet ji s ní. Snad se jí bude v novém bydlišti líbit,“ zavtipkoval prezident na sociálních sítích.

ČTĚTE TAKÉ: Pavel se zastal soudce Simona. Proč jsou kandidáti do ÚS tak grilováni? ptal se prezident

Po mnoha dotazech a dohadech je jasno! Micka se konečně přestěhovala do Lumbeho vily. A umožní nám sdílet ji s ní. Snad...

Posted by Petr Pavel on Thursday, October 26, 2023

Interiér vily pro Pavla navrhoval architekt Jiří Boudník. Ten podle webu Blesk.cz popsal, že pro kočičí obyvatelku rezidence musel vymyslet speciální zařízení. „Jeden z úsměvných projektů prezidentské zakázky byla komoda s prostorem pro kočičí nočník. Kočička nebo též Micinka má ráda své soukromí, a tak vznikl multifunkční kus nábytku, který jsem pokřtil ‚micinkomoda‘,“ sdělil Boudník na svém webu.

Pavel v březnu ve vysílání CNN Prima NEWS uvedl, že podle něj vila stojí na krásném místě, překážkou v nastěhování pro něj ale byly interiéry. „Je tam klid, a i z hlediska bezpečnosti je to naprosto optimálně zajištěno. Bohužel, vnitřní výbava – například černý lesklý nábytek, tmavě vymalované stěny – působí opravdu trochu depresivně,“ řekl.

Klasicistní vilu v minulosti obýval za své vlády prezident Václav Klaus s manželkou Livií. Za úřadu Miloše Zemana prostory sloužily jeho manželce Ivaně.

Tagy:
Miloš Zeman Václav Klaus Petr Pavel vila Jiří Boudník Hradčany Nový svět