Při autonehodě uhořel starší muž. Mohli za to mladíci závodící v silných autech?

Vyšetřování tragické nehody

Po tragické čelní srážce dvou aut v Klášterci nad Ohří na Chomutovsku, při které v sobotu uhořel starší muž, vyplouvají na povrch děsivé detaily. Za tragédii podle policie může mladý řidič, který měl jet velmi rychle. Navíc podle svědků se svými přáteli měli v silných autech závodit.

Hustý černý dým a až pětimetrové plameny byly vidět vidět na amatérských záběrech pořízených jen několik desítek sekund po příjezdu hasičů na místo, kde se čelně srazila dvě auta. V hořícím voze zůstal zaklíněný dvaapadesátiletý řidič. Uvnitř byla i žena s malým dítětem. I přes rychlou pomoc starší muž v autě zahynul.

„Jedna osoba utrpěla velmi vážná smrtelná zranění, kterým na místě podlehla. Další osoba, dospělý muž, utrpěl středně vážná zranění, stejně tak desetileté nezletilé dítě. Oba dva byli transportováni do ústeckého traumacentra. Žena utrpěla naštěstí jen lehká zranění,“ sdělil mluvčí záchranářů Prokop Voleník.

Zranil se také neznámý zachránce –⁠ řidič, který pomáhal z hořícího pekla lidi vytahovat ven. „Muž měl lehké popáleniny,“ dodal Voleník.

Viníkem nehody je podle informací policie mladý šofér, který jel v luxusním sportovním autě od Klášterce směrem na Karlovy Vary. „Pravděpodobně vlivem nepřiměřené rychlosti se dostal svým osobním vozidlem do smyku a přejel do protisměru. Tam se střetl s protijedoucím osobním vozidlem a obě vozidla začala po nárazu hořet,“ vysvětlila policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

Několik na sobě nezávislých svědků mimo kameru pro CNN Prima NEWS navíc potvrdilo, že na silnici v silných autech závodila parta mladíků. „Je pravda, že se tam honili. To poslední auto zařadilo jedničku, vyjíždělo z benzinky, udělalo hodiny a nestačilo se zařadit do svého pruhu. Seshora už jelo auto,“ uvedl jeden ze svědků.

Havarovali i hasiči

Vlivem nárazu začala obě auta hořet. Na místo okamžitě vyrazily dvě jednotky hasičů, kteří se nakonec sami stali účastníky jiné nehody. „Při jízdě k zásahu do jedné z našich cisternových automobilových stříkaček narazilo osobní auto. Náš vůz se překotil na bok. Naštěstí se nikomu z posádky nic nestalo,“ řekl mluvčí hasičů Lukáš Marvan.

Policie žádá případné svědky tragické nehody, pokud mají informace o tom, co se přesně na silnici u Klášterce stalo nebo viděli závodící auta, aby se jim ozvali na číslo 158. Uvítají i záběry z palubních kamer.

Tagy: