Osmiletá Julia se v lese na Domažlicku neztratila sama. Při hře zmizeli i dva chlapci

Osmiletou Němku, která se ztratila na Domažlicku, našli.

Aktuální výsledky pátrání

Od nedělní 19. hodiny pátrali záchranáři v okolí Čerchova na Domažlicku po osmileté Julii z Berlína. Se svými rodiči, bratrem a bratrancem přijeli přes hranice, aby si vyšli na pěší túru. Den si chtěli zpříjemnit hrou stopovačka, děti se však od dospělých příliš vzdálily. Nakonec přišla dobrá zpráva – Julie se našla.

Na česko-bavorském pomezí od nedělního odpoledne zasahovali policisté, hasiči i dobrovolníci z Česka i Německa. Společně se snažili najít osmiletou dívku, která se ztratila při hraní hry v lese. Nebyla však jediná.

Na pěší túře při hře stopovačka se se svým bratrem a bratrancem vzdálili od rodičů. Poté, co dospělí nemohli děti najít, zavolali záchrannou službu. Té se podařilo oba chlapce vypátrat, po dívence se však slehla zem.

Okamžitě se rozjela pátrací akce, do ní se kromě hasičů a policistů zapojili i psovodi. Podle informací německého webu Bild dívku hledalo třicet vycvičených psů z celého Bavorska. Policejní mluvčí Dana Ladmanová CNN Prima NEWS sdělila, že v pondělí se do akce zapojili i pracovníci Národního parku Šumava.

Pomáhaly dva vrtulníky

„Na čtyřkolkách projíždějí těžký terén,“ popsala. Po nočním pátrání, kdy teploty klesaly pod bod mrazu, okolí prohledávalo přes 200 osob. Do akce byly zapojeny i dva vrtulníky bavorské policie s termovizí, ani ty však dívenku nejdříve nenašly.

Záchranáři neměli v plánu v hledání dítěte polevovat. Ráno se zasahující jednotky prostřídaly, policie podle informací CNN Prima NEWS během dopoledne požádala o pomoc i dobrovolníky, kteří se chtějí do pátrání zapojit, aby do Čerchova dorazili. V úterý pak prosila o pomoc i svědky, kteří se v době zmizení pohybovali v daném místě. Nakonec se podařilo dívku vypátrat.

Tagy: