Další úspěšný zásah Izraele. V troskách bombardované budovy zahynul zeť Nasralláha

Izraelský letecký úder ve středu na jihozápadě syrského Damašku zabil tři osoby a další tři zranil. Mezi mrtvými je zeť bývalého vůdce libanonského militantního hnutí Hizballáh Hasana Nasralláha, jenž zemřel při pátečním izraelském náletu na jižním předměstí Bejrútu. Informovala o tom agentura AFP s odkazem na nevládní Syrskou organizaci pro lidská práva (SOHR). Ta už dříve naznačila, že mezi oběťmi jsou nejspíše členové Íránem podporovaného Hizballáhu a také íránských revolučních gard.

"Jednou ze dvou libanonských obětí izraelského náletu, jehož cílem byl byt v obytném domě ve čtvrti Mazza v Damašku, byl Hasan Kasír, zeť Hasana Nasralláha," uvedla ve středu večer SOHR. Ta odpoledne napsala, že zasaženou budovu navštěvují vůdci Hizballáhu a představitelé íránských revolučních gard.

Zdroj blízký Hizballáhu tuto informaci agentuře AFP potvrdil s tím, že Hasan Kasír byl zároveň bratrem Džafara Kasíra, odpovědného za pašování zbraní z Íránu do Libanonu. Toho zabil v úterý izraelský vzdušný úder na jižním předměstí Bejrútu, označovaném za baštu Hizballáhu.

Mazza je přísně střežená čtvrť na jihozápadě syrského hlavního města, kde sídlí několik diplomatických misí, včetně libanonského a íránského velvyslanectví, a kde se nachází i sídlo mise OSN.

SOHR je exilová nevládní organizace se sídlem v Londýně, která se zaměřuje na porušování lidských práv v Sýrii ze strany režimu prezidenta Bašára Asada. V blízkovýchodní zemi disponuje rozsáhlou sítí zdrojů.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Obrana před íránským útokem přišla Izrael draho. Za sestřelení raket zaplatil miliardy

Tagy: