Spanilá jízda pro zavražděnou dívku se změnila v tragédii. Na Aljašce zemřel i její otec

Timothy Hoffman zemřel během vzpomínkové jízdy na motorce za svou zesnulou dceru Cynthii, kterou zavraždili kamarádi v roce 2019.

Muž zemřel během vzpomínkové jízdy za dceru

Tragická událost zasáhla obyvatele Aljašky, kde v den pátého smutečního výročí od vraždy teenagerky Cynthie zemřel během spanilé jízdy na její počest také dívčin otec. Usmrcení Cynthie v roce 2019 šokovalo celou Ameriku – dívku zastřelili její kamarádi poté, co naletěli na internetový podvod. Příbuzní popsali, jak probíhala každoroční vzpomínková jízda na místa, kde dívka přišla o život. Píše o tom web CBS News.

Pětice kamarádů Cynthie Hoffmanové ji nalákala na výlet k vodopádům. V jednu chvíli se na ni ale vrhli, svázali jí ruce a poté ji tehdy šestnáctiletý Kayden střelil do zátylku, připomíná web CBS News.

K TÉMATU: Při srážce aut zemřela v Kanadě Češka s manželem a dcerou, přežil jen malý syn

Nápad zavraždit dívku, která toužila po kamarádech, ale nevzešel z hlav jejích přátel. Osmnáctiletá Denali si myslela, že si na internetu píše s milionářem, který jí za vraždu dívky nabídl v přepočtu přes 200 milionů korun.

Ve skutečnosti si ale psala s Darinem Schilmillerem z Indiany, který jí žádné peníze neposlal. Naopak ji začal vydírat s tím, že pokud nebude plnit jeho příkazy, které zahrnovaly i sexuální zneužívání dětí, zveřejní video z vraždy Cynthie.

Soud následně poslal podvodníka letos v lednu na 99 let do vězení. Stejný trest si už vyslechli také dva přímí účastníci vraždy. Další procesy stále pokračují. Cynthiin otec Timothy Hoffman, který u soudního jednání nikdy nechyběl, už si však poslední rozsudky nevyslechne. V den pátého výročí smrti své dcery se nešťastně zabil na motorce během vzpomínkové jízdy pro Cynthii, informuje web Alaska's News Source.

„Chtěl, aby vrazi věděli, že se nikdy nedostanou ven. Nikdy neměli chodit po zemi, protože jsou to prostě zlí lidé,“ uvedl strýc zavražděné Donald Hoffman. Akci prý otec pořádal každý rok. „Chtěl prostě jet a užít si to. Cynthia stejně jako její otec milovala Harleye,“ řekl příbuzný.

Na motorkách jeli k památníku Cynthie. Pak se přesunuli k vodopádu, do kterého vrazi hodili její tělo. „Na tomto místě jsme se vždy pomodlili a prohodili několik slov. Na mostě přes řeku jsme do vody pouštěli růže, jelikož celé jméno neteře bylo Cynthia Rose,“ prozradil strýc.

Donald chce teď splnit přání svého bratra a přesvědčit se, že i poslední dvojice ze skupiny obviněných si vyslechne trest. I jim hrozí téměř 100 let za mřížemi.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Cyklistku za Cvikovem smetl kamion, střet zabrala kamera. Řidič nedodržel minimální odstup

Tagy: