Smutná zpráva z Kanady: Při srážce aut zemřela Češka s manželem a dcerou, přežil jen malý syn

Policie v kanadské Ottawě

Při nehodě v Kanadě zemřela na konci května Češka s rodinou

Při nehodě v Kanadě zemřela na konci května Češka s rodinou. Třiačtyřicetiletá Lucie cestovala se svým manželem, šestiletou dcerou Lilianou a devítiletým synem, když jim do protisměru vjelo auto. Chlapec je z rodiny jediný, kdo přežil. Tragédie zasáhla českou komunitu v Ottawě, kde Lucie učila na české škole.

Rodina cestovala z Montrealu do Ottawy, kde se měla zúčastnit akce na českém velvyslanectví. Tam ale už nikdy nedojela. Do cesty jim vjelo jiné auto. Lucie zemřela na místě. Nehodu nepřežil ani její manžel Erik a dcera Liliana.

ČTĚTE TAKÉ: Dálnici D1 uzavřel hořící kamion, ve směru na Prahu se tvořily kolony

Cestující z druhého vozu utrpěli vážná zranění, ale nejsou ohroženi na životě. Proč jejich auto vjelo do protisměru, zatím není jasné. Podle policie došlo k tak prudkému nárazu, že na místě začalo hořet.

„Vyšetřování bude pokračovat v následujících dnech, abychom zjistili, co se stalo,“ uvedl seržant tamní policie Marc Tessier. Jediným přeživším z kanadsko-české rodiny se stal devítiletý syn, který si poranil nohu. Podle lékařů se ale po fyzické stránce zcela zotaví.

„Teď bude na rodinách obou tragicky zesnulých manželů, jak se domluví na péči o malého syna,“ objasnila mluvčí ministerstva zahraničí Mariana Wernerová pro CNN Prima NEWS. Zesnulá Lucie byla důležitou členkou české školy v Ottawě, na které vyučovala český jazyk a kulturu. O rodinné tragédii tak informovali zástupci zařízení na svém Facebooku.

Duše české komunity

Wernerová připomněla, že byla duší tamní české krajanské komunity. „V souvislosti s tragickou nehodou pomáhá český zastupitelský úřad v Ottawě rodině Lucie i jejího manžela a šíří rovněž povědomí o založené sbírce, která vznikla ve spolupráci s Českou školou v Ottawě,“ zdůraznila.

Podle správce školy její příchod v roce 2019 přilákal nové studenty. Lucii a její rodinu označil za srdce české komunity a velkou inspiraci. O jejím přínosu promluvila i česká ambasáda v Kanadě. „Byla jednou z nejaktivnějších členek české komunity v Ottawě a hybnou silou vzdělávacího zařízení. Její odchod je obrovskou ranou nejen pro její rodinu, ale i pro celou místní českou krajanskou komunitu,“ uvedl velvyslanec Martin Tlapa na webu úřadu společně s upřímnou soustrastí pozůstalým.

Manželé se seznámili před 10 lety, když Lucie přijela do Kanady. I Erik se zapojoval do dění ve škole. Společně třeba hráli ve scénkách při natáčení češtiny pro začátečníky.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Muž u Mohelnice porušoval předpisy a následně boural, celou věc si natáčel. Lidé mu přejí vězení

Tagy:
Kanada škola dopravní nehoda syn tragédie úmrtí Češi velvyslanec veřejná sbírka Ottawa rodinná tragédie Ministerstvo zahraničních věcí České republiky Martin Tlapa Česká škola v Ottawě Mariana Wernerová