Tragická nehoda v Bratislavě stála život mladého brankáře. Slova manažera týmu trhají srdce

Auto v Bratislavě najelo do lidí na zastávce MHD.

Oběti nehody v Bratislavě

Mezi pěti zesnulými při tragické nehodě v Bratislavě byl i vysokoškolský student a fotbalový brankář Marek Vojtaššák se svou přítelkyní trenérkou gymnastiky Broňou Božoňovou. Událost tak těžce zasáhla Milana Šefce, manažera fotbalového klubu Vysoké Tatry, ve kterém mladý sportovec působil. „Nemůžu se z toho vzpamatovat,“ smutnil.

Když opilý šéf deaflympijského výboru Dušan Dědeček v neděli po desáté večer najel na autobusové zastávce v Bratislavě do lidí, mířili Marek s Broňou na internát. Tam už ale nedorazili...

„V pondělí ráno mi zavolal Markův otec a řekl, co se stalo. Zůstal jsem otřesený a nevěřil jsem, že je to pravda,“ uvedl pro web pluska.sk manažer fotbalového klubu Vysoké Tatry Milan Šefc.

V jeho týmu dvacetiletý Marek působil jako gólman. Šefc ho v neděli hned po zápase vezl do Popradu na vlak. „Celou cestu jsme si povídali, byl to velmi příjemný rozhovor. Nenapadlo mě ale, že bude poslední. Rozloučili jsme se, podali si ruce a popřáli všechno nejlepší,“ vzpomínal Šefc.

Marek byl studentem Fakulty tělovýchovy a sportu na Univerzitě Komenského. Bakalářské studium chtěl dokončit v Bratislavě a plánoval pokračovat magisterským v Prešově. „Chtěl být blíž k rodině a i nám v klubu, protože cestování z Bratislavy a zpět bylo poměrně náročné. Nejednou jsem ho vezl ze zápasu domů do Ždiaru,“ popsal Šefc.

V neděli mužstvo hrálo s Jamníkem. „Marek byl na střídačce, měli jsme to tak zažité – dva zápasy chytal a pak byl dvě utkání náhradník,“ vysvětlil manažer klubu. Dodal, že je mu smutno z toho, že odešel tak vynikající student a sportovec. „Nemůžu se z toho vzpamatovat,“ sdělil.

Markova jednadvacetiletá přítelkyně Broňa byla trenérkou gymnastiky. I ona studovala na Fakultě tělesné výchovy a sportu, k tomu také na Přírodovědecké fakultě. Ta zraněním podlehla v nemocnici.

Na své studenty hned v pondělí Univerzita Komenského zavzpomínala. „Dnes smutníme. Je hrozné, kolik bolesti dokáže způsobit arogance a nezodpovědnost. Vyjadřujeme upřímnou soustrast rodinám, blízkým, přátelům a spolužákům obětí včerejší tragické nehody na Zochovej ulici, mezi kterými byli i tři studenti naší univerzity – Marek Vojtaššák, student FTVŠ a FiF UK, Broňa Božoňová, studentka FTVŠ a Prif UK a Natália Hamráková, studentka PraF UK,“ napsala v pondělí na svých stránkách.

S veľkým zármutkom musím oznámiť, že následkom zranení podľahla aj Broňa Božoňová. Broňa s Marekom začínali iba svoj...

Posted by Miro Vavak on Monday, October 3, 2022

Osobní zprávu zveřejnil na Facebooku i tamní pedagog Miro Vavak. „Broňa s Markem začínali svůj vztah a osud jim ho zákeřně přerušil. Rodičům oběma našich studentů chci vyjádřit upřímnou soustrast,“ vzkázal.

Tagy: