Svědek děsivé nehody v Bratislavě: Měl jsem počítat mrtvé, někteří lidé jen přihlíželi

Tragická nehoda v Bratislavě

Tragická nehoda v Bratislavě, řidič najel do zastávky MHD

Z nedělní autohavárie, při které zemřelo pět lidí, se obyvatelé Bratislavy stále vzpamatovávají. Velký šok pak prožili očití svědkové nehody. S mrazivou zpovědí se svěřil jeden z nich slovenskému webu Pluska. Právě on přivolal záchranáře.

„Auto letělo metr ode mě,“ vzpomíná na nedělní autonehodu teprve třiadvacetiletý student Tomáš, který stál na zastávce městské hromadné dopravy Zochova. Jeho svědectví zveřejnil web Plus Jeden Den.

„Na zastávku jsem přijel spojem číslo 93, pak jsem se šel podívat na světelnou tabuli na následující odjezdy a příjezdy. Pár vteřin nato kolem mě proletělo auto,“ přibližuje. Vůz podle něj vrazil do skupiny lidí, kteří spolu s ním vystoupili z autobusu.

„Pak jsem už viděl jen obrovské jiskry zpod auta a lidi létající ve vzduchu,“ popisuje hrůzný obrázek mladík. I přes značný šok okamžitě zavolal záchranku, ta přijela do pěti minut. „Měl jsem pro záchranáře spočítat, kdo je zraněný, kdo je při vědomí a kdo mrtvý. Napočítal jsem dva mrtvé. Někteří lidé pomáhali, jiní jen přihlíželi. Bylo to hrozné,“ dodává.

K tragédii došlo v neděli krátce po desáté večer. Podle policejního prezidenta Štefana Hamrana byl řidič, který autem vlétl na zastávku MHD v Bratislavě, opilý. V krvi měl 1,6 promile. Řidiče, jenž byl ve vozidle spolu s opilým spolujezdcem, policie zadržela.

Podle Hamrana vystupoval agresivně vůči policistům i zdravotníkům. S vozidlem patrně výrazně překročil maximální povolenou rychlost. Šéf policie uvedl, že na místě nehody nejsou zřejmé stopy po brzdění.

Na místo tragické události se dostavila také slovenská prezidentka Zuzana Čaputová. „Přišla jsem vzdát úctu obětem včerejší tragické dopravní nehody, chci vyjádřit upřímnou soustrast pozůstalým a popřát brzké uzdravení těm, kteří jsou zraněni,“ řekla podle webu Plus JEDEN DEŇ Čaputová.

Tagy: