Při požáru v nočním klubu v Rusku zemřelo nejméně 15 lidí. Případem se zabývá policie

Hasiči, kteří zasahovali v klubu Polygon po půlnoci, z budovy evakuovali na 250 lidí.

Uhořelí v ruském klubu

Při požáru v nočním klubu v ruském městě Kostroma zemřelo v noci na sobotu nejméně 15 lidí. Oznámila to agentura Interfax s odvoláním na záchranáře. Zpočátku ruská média informovala o 13 obětech a pěti zraněných. Spekuluje se, že požár způsobila signální pistole. Policie už zadržela předpokládaného pachatele, napsala agentura RIA Novosti.

Za požárem by mohlo být použití signální pistole v konfliktní situaci, řekli Interfaxu záchranáři. „Hlavní verze je nelegální použití pyrotechniky, tedy nepřiměřená sebeobrana v obyčejném konfliktu. Jeden z jeho účastníků mohl použít signální pistoli,“ uvedl podle agentury představitel záchranných složek.

Hasiči, kteří zasahovali v klubu Polygon, z budovy evakuovali na 250 lidí. Požár propukl přibližně v 2:30 místního času (0:30 SEČ). Uhasit se ho podařilo po zhruba pěti hodinách.

Ruské úřady případ vyšetřují jako způsobení smrti z nedbalosti. Třísettisícové město Kostroma, správní středisko Kostromské oblasti, leží asi 300 kilometrů severovýchodně od Moskvy.

Tagy: