Tragická smrt šéfky nakladatelství Harryho Pottera. Při nehodě člunu ji zabil lodní šroub

Při tragické nehodě na moři zemřela Adrienne Vaughanová, šéfka americké sekce nakladatelství Bloomsbury Publishing. Jeho původní britská pobočka vydala ve Spojeném království legendární ságu o čarodějnickém učni Harrym Potterovi. Ředitelka společnosti vypadla na dovolené v Itálii ze člunu při srážce s větší výletní lodí. Vážná zranění utrpěl i její manžel, děti vyvázly v pořádku. Kapitán člunu byl podle informací italských úřadů pod vlivem drog a alkoholu.

Pětačtyřicetiletá Vaughanová zemřela poté, co u Amalfinského pobřeží vypadla z motorového člunu a utrpěla poranění způsobená lodním šroubem výletní lodi, informovala stanice CNN. Srážku s 45metrovou plachetnicí, na které cestovalo 80 svatebčanů, mohl způsobit kapitán člunu. Test na omamné látky byl u kapitána podle italských médií pozitivní na drogy i alkohol.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Neměl šanci přežít. Čech se na Slovensku srazil s dodávkou, z motorky zbyl jen šrot

Ženu na místě ošetřila pobřežní hlídka, která ji zároveň převezla do města Castiglione. Svým zraněním však podlehla, než ji stihli vrtulníkem transportovat do nemocnice v Salernu. Vážná zranění utržil i její manžel Mike, který také po nárazu ze člunu vypadl. Podle deníku The Sun si vykloubil rameno a po těle má i tržné rány. Jejich děti ve věku 14 a 11 let vyvázly bez zranění, jsou však událostí silně otřesené. Poraněný je i podnapilý kapitán.

Britské Bloomsbury Publishing vydalo ve Spojeném království světoznámou sérii o mladém čarodějovi. Za oceánem Harryho Pottera vydalo nakladatelství Scholastic Press, pro které Vaughanová dříve také pracovala.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Devatenáct let vězení pro Navalného. Ruský soud uložil opozičníkovi nový trest

Tagy: