Zlomilo mi to srdce. Z uvěznění Beckera smutní jeho exmanželka i Djokovič

Boris Becker jde na dva roky do vězení.

Becker kvůli finančním podvodům jde do vězení

Bývalý tenista Boris Becker stráví půl roku za mřížemi kvůli finančním podvodům. Uvěznění německého šestinásobného grandslamového vítěze šokovalo fanoušky po celém světě. Například současná tenisová jednička Novak Djokovič přiznal, že mu rozhodnutí soudu zlomilo srdce. Z verdiktu je zničená i Beckerova exmanželka Lilly. Ta mimo jiné přiznala, že jejich syn Amadeus o rozsudku ještě vůbec neví.

„Zlomilo mi to srdce. Boris je můj dlouholetý přítel, trénoval mě čtyři roky, hodně přispěl k mému úspěchu v kariéře,“ řekl Djokovič podle Agentury AP. Srbská megastar se k samotným okolnostem případu vyjadřovat nechtěla.

„Jen doufám, že to období nějak zvládne a že až vyjde ven, bude moci žít svůj život normálně. Nevím, jestli je vůbec vhodné použít slovo normální, protože jeho život to rozhodně změní. Modlím se za něj, aby byl zdravotně i duševně v pořádku,“ dodal Djokovič.

Ještě více Beckerovo uvěznění sebralo jeho bývalou manželku Lilly, se kterou má 12letého syna Amadea. V rozhovoru pro deník Bild prozradila, že svému dítěti o uvěznění jeho otce ještě ani neřekla.

„Amadeus mi právě včera řekl, že má nejlepšího tátu na světě, protože prý tady pro něj vždycky je. Sama to nezvládnu, potřebuji psychologickou pomoc. Vůbec si nejsem jistá, co mám dělat,“ přiznala rodačka z Rotterdamu, která se s Beckerem rozvedla v roce 2018. Přesto za německou tenisovou legendou stále stojí.

„Sama jsem překvapená, jak moc byl pro mě konečný rozsudek emotivní. Nikdo takový výsledek nečekal. On nikoho přece nezabil. Chci, aby všichni věděli, že Borisova rodina stojí za ním bez ohledu na to, co se stane,“ prohlásila.

Nejmladší vítěz Wimbledonu

Becker byl odsouzen za provinění v insolvenčním řízení, jež probíhalo od roku 2017. Byl uznán vinným mimo jiné z neposkytnutí veškerého soupisu majetku a tajení dluhů. Čtyřiapadesátiletý tenista vinu popíral a proti verdiktu se může odvolat.

Trest ale musí nastoupit ihned. Žalobkyně Rebecca Chalkleyová během pátečního slyšení řekla, že se Becker choval „promyšleně a nečestně“ a že se „stále pokouší hledat vinu u jiných“.

Během šestnáctileté profesionální kariéry si vítěz 49 turnajů vydělal na odměnách 25 milionů dolarů. Proslavil se už v roce 1985, když v pouhých 17 letech vyhrál jako první nenasazený hráč Wimbledon. Později se stal také světovou jedničkou a získal grandslamové trofeje i z Australian Open a US Open.

Tagy: