Drama v příbramské nemocnici. Muž vyhrožoval její likvidací, poté se přihlásil policii

Příbramská nemocnice byla ve středu déle než čtyři hodiny uzavřena, dovnitř mohli jen pacienti s akutními potížemi a vchody hlídala policie. Důvodem byl výhrůžný telefonát. Na recepci zavolal rozčilený muž a vyhrožoval nemocnici likvidací. Později se policii sám přihlásil a k telefonátu se přiznal. Policejní opatření tak mohla být odvolána, řekla policejní mluvčí Michaela Richterová. Zadrženým je podle ní dvaatřicetiletý muž. Co bylo motivem jeho činu, kriminalisté zjišťují.

Událost se stala před 10:00. „Neznámý muž zavolal na vrátnici, chtěl si stěžovat na fungování nemocnice a byl vulgární,“ uvedla mluvčí. Recepční mu podle Richterové řekla, aby svou stížnost řešil jinak. „Jemu se to nelíbilo, tak začal vyhrožovat, že bude nemocnici nějakým způsobem likvidovat, a zavěsil,“ dodala Richterová. Policisté nyní celou záležitost prověřují.

Podle mluvčího příbramské nemocnice Martina Janoty muselo být zařízení uzavřeno, dovnitř mohli jen pacienti se závažnými problémy. Evakuace ale nebyla nutná.

Policisté hlídali všechny vchody do zařízení a u vstupu kontrolovali pacienty, kteří potřebovali vyšetřit kvůli akutním potížím. Na místě byli i strážníci, záchranná služba k nemocnici vyslala zdravotnický kontejner.

Richterová uvedla, že pachatel se později sám ozval příbramským policistům. „Doznal se, že volal do nemocnice, teď je zadržený a čeká ho výslech. Co ho k tomu vedlo, zatím nevíme,“ dodala mluvčí. Případ je podle ní zatím ve fázi prověřování.

Policejní opatření u nemocnice tak mohla být ve středu odpoledne odvolána. Podle Janoty se nemocnice vrátila k běžnému provozu kolem 14:20.

Tagy: