Jaro klepe na dveře. Bude až 15 °C, v týdnu bude ale také pršet a sněžit

Jaro

Počasí k pondělí 14.3.

V pondělí může být na území Česka až 15 °C, informuje Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ). Během odpoledne a večer se ale zatáhne a místy začne pršet. Ve vyšších polohách jsou dokonce možné srážky sněhové. Po zataženém úterý a středě se má ale po zbytek týdne opět vyjasnit.

V pondělí lze očekávat nejvyšší teploty mezi 9 až 13 °C, ale při déletrvajícím slunečním svitu až 15 °C. V oblastech nad 1 000 metrů má být jen kolem 5 °C s výjimkou Šumavy, kde by mohlo být až 8 °C.

Ačkoliv meteorologové hlásí většinu dne jasnou či polojasnou oblohu, k večeru může na některých místech Česka dojít i na déšť. Na horách pak dokonce může začít sněžit.

Teplota by se celkově měla v celém nadcházejícím týdnu pohybovat kolem 10 °C s odchylkami níže či výše. Ochladit by se ale mělo na víkend.

Experti z ČHMÚ zároveň hlásí, že většinu týdne bude jasno až polojasno. Výjimkou má být úterý a středa.

Slabý déšť se v může v Čechách ojediněle objevit už v pondělí večer, další dva dny ale bude pršet více. V úterý bude pršet postupně od jihozápadu, ve středu bude déšť četnější hlavně na východě země. Naopak od severozápadu bude srážek i oblačnosti ubývat.

Od čtvrtka bude až do konce týdne většinou jasné počasí. O víkendu ale mají být nejvyšší teploty jen 3 až 8 stupňů. Noci budou na konci týdne mrazivé, při klidném větru může rtuť spadnout až na minus osm stupňů Celsia.

Východ Česka během pondělí ještě zasáhne silnější vítr, který může mít na horách v nárazech rychlost až 70 kilometrů za hodinu. K večeru bude slábnout.

Tagy: