V Česku se ochladí a na horách přibude sněhu. Meteorologové zveřejnili měsíční výhled

Většího oteplení se v nadcházejících týdnech zřejmě nedočkáme. Podle měsíční předpovědi expertů z Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) bude počasí do zhruba poloviny února teplotně průměrné. Během dne naměříme mezi 0 až 2 °C, v noci bude chladněji. Z toho důvodu se očekává, že sněhu na horách začne přibývat.

Meteorologové předpokládají, že v období od 23. ledna do 19. února bude v Česku panovat teplotně průměrné počasí. „Mezi jednotlivými týdny se neočekávají větší odchylky,“ podotýkají. První týden, tedy od 23. ledna do 29. ledna, by se denní teploty měly pohybovat mezi 3 až -1 °C. V noci se však ochladí, teploměry naměří mezi -2 až -6 °C.

Další týden se podstatně ochladit. Denní teploty by se od 30. ledna do 5. února měly pohybovat mezi 3 až -3 °C, v noci mohou klesnout až k -10 °C.

Nejvyšší hodnoty během dne naměří teploměry od 6. do 12. února. Maxima mohou dosahovat až 7 °C, jinde by však během dne mohly být naměřeny hodnoty kolem -4 °C. V noci opět může přituhnout, a to až k -10 °C.

Sněhu bude přibývat

Naopak nejnižší hodnoty budou naměřeny od 13. do 19. února. „Oproti dlouhodobým průměrům bude pravděpodobně nejchladnější čtvrtý předpovědní týden,“ potvrzují meteorologové. Během dne mohou teploty dosahovat -5 až -7 °C, v noci však klesnou až k -11 °C. „V důsledku celkově nižších teplot bude sněhu na horách pozvolna přibývat,“ doplnili experti.

„Z hlediska celkového množství srážek předpokládáme, že od 23. ledna do 19. února bude na území Česka průměrné až slabě podprůměrné,“ podotkli meteorologové. Doplnili, že nejméně se srážek se očekává kolem 6. února.

V nejbližších dnech by se denní teploty měly pohybovat mezi 3 až -1 °C. V platnosti je také výstraha, a to před ledovkou a mrznoucími mlhami. Varování platí až do úterý.

Tagy: