Brazílie se loučila s Pelém. Fanoušci dali legendě sbohem na hřišti

Jediný trojnásobný fotbalový mistr světa Pelé pro Brazílii znamenal strašně moc, proto je zájemců o rozloučení se s legendou nespočet. Poklonit se muži, který zemřel ve čtvrtek ve věku 82 let, mohli fanoušci po dobu 24 hodin na stadionu klubu Santos FC Estádio Urbano Caldeira.

Rakev s tělem fenomenálního útočníka byla umístěna ve středovém kruhu hřiště, na kterém byl Pelé doma celou kariéru vyjma dvou posledních sezon strávených ve Spojených státech amerických.

Poslední cesta legendy začala v nemocnici Alberta Einsteina v Sao Paulu, kde brazilská ikona zemřela ve čtvrtek na selhání orgánů po boji s rakovinou tlustého střeva. Na Estádio Urbano Caldeira ve čtvrti Vila Belmiro je truhla s ostatky vystavena od 10 hodin tamního času po dobu 24 hodin.

V úterý se procesí s rakví vydá na unikátní vertikální hřbitov Memorial Necrópole Ecumenica, kde bude Pelé v rodinném kruhu pohřben. Konkrétně v devátém patře, odkud je výhled právě na stadion, na němž Edson Arantes do Nascimento dlouhé roky zářil.

Tagy: