Princ Harry s Meghan a tchyní v ohrožení. Honička s paparazzi málem skončila tragédií

Britský princ Harry, jeho manželka Meghan a její matka se stali účastníky „téměř katastrofální automobilové honičky“ s fotografy, oznámil princův mluvčí podle agentury Reuters. Incident se odehrál poté, co se vévoda a vévodkyně ze Sussexu v úterý zúčastnili předávání cen neziskové organizace Ms. Foundation for Women v New Yorku, kde byla Meghan oceněna za svou práci.

„Včera (v úterý) večer se vévoda a vévodkyně ze Sussexu a paní Raglandová stali účastníky téměř katastrofální automobilové honičky ze strany skupiny velmi agresivních paparazzi,“ uvedl mluvčí v prohlášení.

ČTĚTE TAKÉ: Další královský naschvál? William vyznamenal pobočníka, který se ostře postavil Meghan

„Toto neúprosné pronásledování, které trvalo více než dvě hodiny, vyústilo v několik téměř kolizních situací, do nichž byli zapojeni ostatní řidiči na silnici, chodci a dva policisté NYPD (newyorská policie),“ dodal zástupce vévody ze Sussexu.

Prince Harryho v Británii čeká soud s bulvárem. Více ve videu:

Na fotografiích, které se podle Reuters objevily na sociálních sítích, jsou Harry, Meghan a její matka Doria Raglandová zachyceni v taxíku. Web Sky News pak informoval, že trojici pronásledovalo několik vozidel se zatemněnými skly. Auta jela i po chodnících, projela na červenou a zacouvala jednosměrnou ulicí. Podle serveru byli pronásledovatelé i několikrát konfrontováni uniformovanými policisty, ani to je ale od zběsilého nahánění neodradilo.

Harry a Meghan se před lety vzdali královských povinností a přestěhovali se do Spojených států. Osmatřicetiletý princ od té doby opakovaně kritizoval královskou rodinu i bulvární média, která obvinil z obtěžování, a uvedl, že částečně přispěla k jeho rozhodnutí opustit monarchii. Princ dlouhodobě mluví o tom, že jeho rodinu pronásledují média. Klade jim za vinu smrt své matky, princezny Diany. Ta zemřela v roce 1997 v Paříži při autonehodě, když ji pronásledovali paparazzi.

Tagy: