Další královský naschvál? William vyznamenal pobočníka, který se ostře postavil Meghan

Pomyslnou dýku do zad vrazil svému bratru Harrymu princ William, když během středečního slavnostního ceremoniálu ve Windsoru předal vyznamenání za služby královské rodině Jasonu Knaufovi. Někdejší královský pobočník, jenž dříve pracoval nejen pro Williama a Kate, ale také pro Harryho a Meghan, byl jmenován poručíkem Královského viktoriánského řádu. Pikantní na celé situaci je, že to byl právě Knauf, jenž dříve obvinil Meghan ze šikany. Vévodkyni ze Sussexu označil za tyranku.

Jason Kauf svou kariéru v královském prostředí zakončil jako výkonný ředitel Královské nadace Williama a Kate, z níž odstoupil před dvěma lety. O tématu píše web The Mirror s tím, že do povědomí široké veřejnosti vstoupil již v roce 2018. Tehdy napsal Williamovu soukromému tajemníkovi e-mail, v němž vyjádřil své obavy ohledně Meghan. Podle médií chtěl donutit Buckinghamský palác, aby chránil svůj personál před nevhodným jednáním vévodkyně.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Trávníček: Karel III. dovede monarchii do 21. století. Česko ale asi navštívit nestihne

„Jsem velmi znepokojen tím, že vévodkyně dokázala v uplynulém roce vystrnadit z (královské) domácnosti dvě asistentky,“ napsal Knauf podle deníku The Times. „Zdá se, že chce mít stále někoho na mušce,“ pokračoval.

Meghan šikanu popřela

Právníci vévodkyně ze Sussexu však možnou šikanu královských zaměstnanců popřeli. Obětí dle nich byla naopak Meghan, která se měla stát terčem organizované pomlouvačné kampaně, již „Buckinghamský palác používá k šíření zcela falešného příběhu“, zmiňuje web Metro.

Vévoda ze Sussexu následně v seriálu Harry & Meghan prohlásil, že došlo k pokusům „zakrýt“ Knaufovo spojení s Williamem. Samotný Knauf byl podle webu The Mirror popisován jako asistent Harryho a Meghan, nikoli jako výkonný ředitel Královské nadace Williama a Kate. Jeho tým právníků však s tvrzeními nesouhlasil. Knauf pak přímo u soudu poskytl veškeré důkazy, které považoval za relevantní, a v procesu zůstal neutrální.

Královská rodina se k této záležitosti nevyjádřila. Knaufovi však prokázala poctu a William se v ní osobně angažoval, což působí jako důkaz, že princ z Walesu raději podpoří svého bývalého poradce než Meghan, napsal deník The Hindustan Times.

Tagy: