Žádný bazén a pár pokojů. Nový domek Williama a Kate bude jen několik minut od královny

William a Kate během návštěvy Jamajky

Princ William s manželkou Kate si vybrali skromné bydlení

Žádný bazén ani početné služebnictvo. Princ William se svou manželkou Kate si pro svou pětičlennou rodinu vybrali na královské poměry skromné bydlení. Rozhodující bylo, že jejich nový domov bude jen deset minut od rezidence prababičky jejich dětí, královny Alžběty II.

Nic okázalého a zároveň bez nutnosti nákladné rekonstrukce. Požadavky Williama a Kate na nový domov do puntíku splňuje Adelaide Cottage, skromný domek se čtyřmi ložnicemi, který dělí od královské rezidence ve Windsoru jen pár minut chůze.

„Královna kolem sebe potřebuje lidi, jako je princ William. Často je obklopena pouze služebnictvem. Když budou William, Kate a její tři pravnoučata pouhých deset minut od ní, určitě ji to velmi potěší,“ uvedla editorka časopisu Majesty Magazine Ingrid Sewardová.

Přístup Cambrigských – jak jsou v ostrovním království William a Kate známí – ostře kontrastuje s počínáním Harryho a Meghan. Ti ještě před svým úprkem do Kalifornie zrekonstruovali svou rezidenci ve stejné lokalitě za v přepočtu 70 milionů korun z kapes daňových poplatníků.

William a Kate se naposledy objevili na veřejnosti během pondělní ceremonie rytířského Řádu podvazku. Zatímco Kate zářila ve společnosti Charlese a Camily, kontroverzní princ Andrew musel opět zůstat doma. A to přestože do poslední chvíle jeho jméno figurovalo na seznamu účastníků. Za jeho vyloučení z oslav se měl podle ostrovního tisku osobně přimlouvat u královny právě William.

Tagy:
Velká Británie britská královská rodina Alžběta II. princ Harry bydlení domov residence Karel III. William, princ z Walesu Catherine, princezna z Walesu Ondřej, vévoda z Yorku Hrad Windsor