Devítiletá princezna Charlotte odhalila své vysněné povolání. Chce navázat na své příbuzné

Britská princezna Charlotte odhalila své vysněné budoucí povolání, informoval web Express. Poté, co princezně její otec William vysvětlil smysl a důležitost britského zdravotnictví, se údajně ve svých devíti letech rozhodla stát sestřičkou.

Volba princezny Charlotte je na devítileté dítě neuvěřitelně dospělá, napsal web Express. Podle zdroje z Buckinghamského paláce, který se o její vysněné zaměstnání podělil, je princezna Charlotte „starostlivá holčička, která ví, co chce“.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Harryho kalifornský sen? Ovládl vlny na prkně. Do studené Anglie se nevrátí, míní fanoušci

Princezna Charlotte by se prý ráda stala zdravotní sestrou poté, co ji a její bratry princ William poučil o důležité práci, kterou vykonává personál Národní zdravotní služby (NHS). „Je to samozřejmě ještě malé dítě, ale přesto se Will a Kate dmou pýchou. Je to taková starostlivá holčička, která navíc ví, co chce, takže by se nedivili, kdyby si vzala ošetřovatelství za jeden ze svých velkých úkolů, až bude starší,“ popsal zdroj z paláce podle webu New Idea.

Pokud by se princezna Charlotte skutečně stala zdravotní sestrou, navázala by svým způsobem na otce Williama a prababičku Alžbětu II. William totiž působil jako pilot záchranářského vrtulníku a Alžběta II. jako řidička sanitky.

Očekává se, že princezna Charlotte, která je v současnosti třetí v následnictví na britský trůn, převezme velmi podobnou roli jako – její prateta – princezna Anna. Spolu se svým mladším bratrem princem Louisem bude Charlotte dost možná jednoho dne zastávat vyšší funkce v rodině a pravděpodobně získá významné tituly. Přesto si prý princ a princezna z Walesu přejí, aby jejich dvě mladší děti měly více svobody.

Královská expertka Camilla Tomineyová uvedla, že královský pár bude chtít, aby Charlotte a Louis „měli vlastní kariéru“, pokud se tak rozhodnou.

Své vysněné zaměstnání má i jedenáctiletý prvorozený princ George. Podle webu Daily Mail nebude sloužit v ozbrojených silách, jak je v britské královské rodině dlouholetým zvykem, ale místo toho bude hledat civilní povolání. Údajně se chce stát kuchařem v pizzerii, což naznačil, když se svou matkou a dalšími členy královské rodiny navštívil restauraci. „To je to, co chci dělat, až vyrostu,“ prohlásil.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: „Zombie“ narkomani v ulicích, strach a no-go zóny. Problém má i nejpřátelštější město Evropy

Tagy:
královská rodina Buckinghamský palác Britská královská rodina William, princ z Walesu Catherine, princezna z Walesu Louis, princ z Cambridge Charlotte, princezna z Cambridge George, princ z Cambridge National Health Service Camilla Tominey