Děsivý případ Andrey v sudu s kyselinou pokračuje. Kdy bude jasno o odsouzení exmanžela?

Andrea Vlčeková

Reportér TV JOJ Rastislav Striško promluvil o tragické smrti Andrey Vlčekové

Krajský soud v Trnavě rozhodl o obnově jednoho z nejsledovanějších případů na Slovensku. Prokurátor Daniel Lipšic si vyžádal rekvalifikaci trestu pro exmanžela zesnulé Andrey Vlčekové, jejíž ostatky našla policie v jeho skladu. Na pátečním jednání však soudce rozsudek nevynesl a případ odročil za účelem získání důkazů. Zda bude Miroslav Vlček nakonec souzen za vraždu, by mělo být jasné v březnu.

Jedenapadesátiletý Miroslav Vlček byl soudem odsouzen na 12 let za spoluúčast na únosu bývalé manželky. Za vraždu matky dvou dětí však dodnes nebyl nikdo potrestán. Na žádost státního zástupce Úřadu speciální prokuratury Daniela Lipšice by však mělo dojít k rekvalifikaci činu odsouzeného Vlčka na úkladnou vraždu.

Při pátečním jednání však rozsudek nepadl. „Soud odročil veřejné zasedání na 18. března 2022 za účelem doplnění dokazování,“ sdělila webu zregiony.sk mluvčí Krajského soudu v Trnavě Jana Kondákorová.

Matka dvou dětí Andrea Vlčeková byla naposledy spatřena 13. prosince roku 2016 před mateřskou školou v Hlohovci. Pět let po vyhlášení pátrání byly její rozpuštěné ostatky nalezeny v sudu s kyselinou při náhodné kontrole skladu na pozemku jejího exmanžela.

Přestože pátrání po ženě skončilo již loni v červnu, jméno Vlčekové dosud nebylo vymazáno z policejního systému. „Do ukončení vyšetřování nebudeme z taktických důvodů poskytovat další informace,“ vyjádřila se k tomu Andrea Dobiášová z policejního prezidia.

Tagy:
Slovensko vražda soud kyselina Trnava Andrea Vlčeková Miroslav Vlček Hlohovec