Bratři ubili muže, který jim zneužil malou sestru. Statisíce lidí pro ně žádají milost

Obrovská vlna solidarity. Více než 300 tisíc lidí už podepsalo petici požadující propuštění dvou bratrů z Texasu. Sourozenci byli minulou sobotu obviněni z vraždy svého nevlastního otce. Ten měl údajně sexuálně zneužívat jejich devítiletou sestru. Mladíci jsou ve vazbě a hrozí jim doživotní trest odnětí svobody bez možnosti podmíněného propuštění. Počty jejich příznivců u petice každým okamžikem přibývají.

Během pouhých tří dnů od spuštění petice se podařilo posbírat přes 318 tisíc podpisů lidí, kteří žádají propuštění sedmnáctiletého Christiana Trevina, jeho o rok staršího bratra Alejandra a jejich blízkého přítele a údajného komplice Juana Eduarda Melendeze. Trojice se aktuálně nachází v texaské věznici v okrese Hidalgo.

Podle webu Daily Mail zatkli trojici mladíků policisté minulou sobotu za brutální vraždu jejich nevlastního otce, 42letého Gabriela Quintanillyho. K brutálnímu činu mělo dojít dva dny před jejich zatčením. „Žádáme, aby stát Texas tyto teenagery, kterým hrozí, že stráví zbytek života ve vězení za ochranu své mladší sestry, propustil,“ napsal na webu s peticí její zakladatel Carlos Eduardo Espina.

Mladíci jsou v současné době ve vazbě a jejich kauce je stanovena na více než jeden milion dolarů (v přepočtu přes 22 milionů korun) za každého. Pokud budou usvědčeni z vraždy, hrozí jim minimálně doživotní trest odnětí svobody bez možnosti podmínečného propuštění.

Predátora ubili tyčí

Bratři se vydali hledat svého nevlastního otce poté, co se k nim donesla děsivá informace. Muž měl zneužívat jejich mladší sestru. Podle policie došlo mezi trojicí mužů ke rvačce, načež se napadený Quintanilla dal na útěk.

Policie informovala, že muž byl nakonec ubit mosaznými tyčemi. Pak ho sourozenci hodili na korbu nákladního auta a tělo vyhodili na poli nedaleko místa činu, přičemž poraněný byl ještě naživu.

Zástupce policejního náčelníka v texaském městě Pharr Juan Gonzalez uvedl, že proti Alejandrovi Trevinovi nebylo vzneseno obvinění z vraždy. Smrtelné údery totiž podle všeho zasadil právě jeho 17letý bratr se svým přítelem.

Šéf tamější policie na úterní tiskové konferenci prozradil, že na zesnulého Quintanillu byl v roce 2019 vydán zatykač za údajné sexuální zneužití jiné nezletilé osoby. Dospělý muž měl dívku sexuálně napadat v letech 2014 až 2016. „Byl nepolapitelný, očividně se před námi schovával,“ poznamenal.

Tagy: