Bití, tahání za vlasy i nadávky. Případ týrání dětí v jeslích v Žatci zřejmě zamíří k soudu

Okresní soud

Týrání dětí v Žatci

Vyšetřování surového zacházení s dětmi v jeslích v Žatci nejspíše poputuje k soudu. Policisté po dvou letech ukončili vyšetřování. Trojice učitelek tam měla několik let děti fyzicky trestat. Na nevhodné chování se přišlo díky bývalé zaměstnankyni.

Bití přes hlavu a ruce, tahání za vlasy nebo vulgární nadávky. To vše se mělo odehrávat v žateckých jeslích, do nichž rodiče svěřovali děti s tím, že o ně bude dobře postaráno. Policie má po dvou letech vyšetřování konečně hotovo. „Kriminalisté ukončili vyšetřování případu návrhem na podání obžaloby,“ uvedla policejní mluvčí Ústeckého kraje Ilona Gazdošová.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Skupina mužů brutálně zbila taxikáře v Liberci. Skončil v nemocnici se 13 stehy, bojí se msty

Případ má nyní na stole Okresní státní zastupitelství v Lounech. Pokud s podáním obžaloby bude souhlasit, případ by se před soud mohl dostat příští rok. Podle zdroje obeznámeného s vyšetřováním má mít policie dokonce zvukové záznamy, na kterých je slyšet, jak učitelky děti plácnou a ty pak brečí. Jindy jim zase nadávají – oslovují je parchante nebo smrade. Ve všech případech se mělo jednat o děti od jednoho roku do tří let.

„Ve spise bylo, že děti zavíraly do kouta a fackovaly je otevřenou dlaní přes hlavu,“ popsal otec jednoho z dětí. „Jednou jsem zaznamenala, že dcera měla modřiny na stehnech,“ sdělila maminka Alice Šolcová.

Na případ upozornila bývalá zaměstnankyně jeslí, která vše nahlásila na policii. Ta nakonec obvinila tři učitelky. Podle informací CNN Prima NEWS všechny vinu odmítají. V případě, že jim nakonec soud vinu prokáže, jim za trestný čin ohrožování výchovy dítěte hrozí až pětiletý pobyt za mřížemi.

Tagy: