Skupina mužů brutálně zbila taxikáře v Liberci. Skončil v nemocnici se 13 stehy, bojí se msty

Taxi v Liberci

Zbitý taxikář

Okřikl dva opilce, protože mu stáli v cestě, za chvíli se jich vrátilo pět a dali mu co proto. Liberečtí kriminalisté hledají pětici mužů, která zbila taxikáře v centru města. Jejich útok zachytila kamera.

Vše se seběhlo o státním svátku 28. října po půl jedenácté večer v liberecké Barvířské ulici. To je lokalita plná nočních podniků, kterým někteří místní říkají „liberecká Stodolní“ s odkazem na slavnou ostravskou ulici.

„Krátce po 22:30 projížděl 42letý taxikář Barvířskou ulicí v Liberci, kde se před tamním barem BarBar dostal do slovního konfliktu s partičkou mužů kvůli tomu, že se pohybovali po silnici, jako by jim celá patřila, a dva z nich mu přitom neumožnili projet dál. Když je vyzval, aby mu uvolnili cestu, reagovali podrážděně a chvíli na něj pokřikovali neslušná slova. Nakonec odešli do baru BarBar a on se se svým vozidlem nadále zdržoval v Barvířské ulici,“ popsala začátek konfliktu policejní mluvčí Ivana Baláková.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Drama na sídlišti v Banské Bystrici. Opilý muž zaútočil na svou bývalou partnerku

Taxikář se zřejmě domníval, že slovní přestřelkou pro něj všechno skončilo. Jenže okřiknutí muži se cítili natolik dotčení, že se po chvíli vrátili. Místo dvou jich ale bylo už pět. Zabušili na taxík a řidič vystoupil. V tu chvíli ho zasypali sprškou ran, bili ho pěstí do hlavy, jeden mu dokonce dal hlavičku. Podle policistů šlo o čtyři mladší muže a jednoho staršího, zřejmě otce jednoho z mladíků, protože prý hned na počátku útoku zazněla věta: „Ty nebudeš říkat mýmu tátovi, aby uhnul ze silnice!“

„Nejstarší z nich měl robustní postavu, šedé vlasy, na vršku hlavy trochu delší, po stranách kratší a odrostlejší, upravené, šedé strniště na bradě. Oblečený byl do béžové bundy, takzvaného bomberu. Fyzicky ho napadli čtyři členové party, pátý jim sekundoval. Do taxikáře si ‚bouchnul‘ i muž v bomberu. Poté, co skupinka nabyla dojmu, že už má dost, odešla zpátky do baru BarBar,“ uvedla Baláková.

Taxikář se zakrváceným obličejem pak sám odjel do liberecké nemocnice, kde zaměstnal chirurgy na ambulanci. „Taxikář při útoku neznámých pachatelů utrpěl kromě zhmožděnin na hlavě a v obličeji i tržnou, hlubokou ránu pod okem, která si vyžádala sešití třinácti stehy,“ přiblížila rozsah poranění policejní mluvčí. Reportér CNN Prima NEWS napadeného taxikáře kontaktoval se žádostí rozhovor, ten ale odmítl. Přes prostředníka vzkázal, že se bojí msty útočníků, kteří si podle něj počínali velmi brutálně.

„V případě dopadení hrozí pachatelům trestní stíhání pro přečin výtržnictví. Pokud se u 42letého muže objeví následné zdravotní komplikace, může být právní kvalifikace rozšířena i o ublížení na zdraví,“ doplnila Baláková a připojila výzvu: „Pokud jste incident viděli nebo vás večer 28. října v Barvířské ulici či v baru BarBar v Liberci zaujala hlučná skupinka nejméně pěti mužů, jejíž chování zaznamenala bezpečnostní kamera, kontaktujte nás prosím na lince 158 nebo na čísle 974 467 100.“

Tagy: