Bude zataženo s přeháňkami. O víkendu se ochladí a udeří přízemní mrazíky

Počasí v Česku bude v příštích dnech ve znamení přeháněk a oblačného počasí, navíc povane silný vítr. O víkendu se ochladí a mohou se objevit i přízemní mrazíky. Informoval o tom Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Ve čtvrtek bude skoro jasno až polojasno, během dne převážně oblačno. Nejvyšší denní teploty dosáhnou 18 až 22 °C, na jihovýchodě až 24 °C, na horách v tisíci metrech nad mořem kolem 13 °C.

V noci ze čtvrtka na pátek očekávejme jasné nebo skoro jasné počasí. Ráno začne na severu přibývat oblačnost. Nejnižší noční teploty klesnou na 13 až 9 °C. Zpočátku povane slabý, během noci postupně mírný jihozápadní vítr o síle 3 až 7 m/s, k ránu místy a převážně v Čechách s nárazy kolem 15 m/s (asi 55 km/h).

V pátek jen zpočátku počítejme s malou oblačností, od severu bude oblačno až zataženo. Na většině území se objeví občasný déšť nebo přeháňky. Na jihu území se srážky vyskytnou místy. Během odpoledne začnou od severu srážky ustávat a oblačnost ubývat. Na jihu území k tomu dojde až později večer. Nejvyšší denní teploty se vyšplhají na 18 až 22 °C, na jihovýchodě až na 25 °C. Povane čerstvý jihozápadní až západní vítr o rychlosti 5 až 9 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s. Večer se vítr začne měnit na severozápadní a během večera i slábnout.

V sobotu bude proměnlivá oblačnost. Zejména v severní polovině území se místy objeví přeháňky, na severu nad 1 200 metrů nad mořem smíšené. Nejnižší noční teploty klesnou na 9 až 5 °C. Nejvyšší denní teploty dosáhnou 14 až 18 °C, na jihovýchodě až 20 °C. Bude vát mírný, přes den čerstvý severozápadní vítr o síle 4 až 8 m/s a místy s nárazy kolem 15 m/s.

Příští týden se oteplí

Nedělní počasí očekávejme polojasné až oblačné, v noci a ráno místy až jasné. Během dne se zejména na horách místy vyskytnou přeháňky, na severu nad 1200 metrů nad mořem i smíšené. Nejnižší noční teploty dosáhnou 7 až 2 °C. Při déletrvajícím vyjasnění se objeví i přízemní mrazíky. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi 14 až 18 °C.

V pondělí většinou počítejme s oblačným počasím. Místy se vyskytnou přeháňky. Nejnižší noční teploty klesnou na 7 až 3 °C. Nejvyšší denní teploty se vyšplhají na 15 až 19 °C.

Od úterý do čtvrtka bude většinou oblačno. Místy se objeví přeháňky nebo déšť, postupně ojediněle i bouřky. Nejnižší noční teploty zpočátku klesnou na 9 až 5 °C, postupně se vyšplhají na 15 až 11 °C. Nejvyšší denní teploty nejdříve dosáhnou 18 až 22 °C, postupně 23 až 27 °C.

Tagy: