Přírodě nepomůže ekokomunistický Green Deal, ale volný trh, míní Vondráček ze Svobodných

Kandidát do Evropského parlamentu Libor Vondráček (Svobodní

360° (155)

Green Deal je ekokomunismus, řekl v pořadu 360° na CNN Prima NEWS kandidát do Evropského parlamentu Libor Vondráček (Svobodní). Podle něj jde jen o snahu řídit naše životy a pro přírodu by byl lepší volný trh.

„Péče o naši krajinu je dobrá myšlenka,“ pronesl v pořadu 360° na CNN Prima NEWS Vondráček. Green Deal ji ale prý nenaplňuje. „To je bohužel věc, kterou lze nazvat tak, jako to dělají rakouští Svobodní. Je to prostě ekokomunismus,“ pronesl.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Ukrajina má právo se bránit, ale je čas na příměří, míní Dostálová. EU má být světovým lídrem

„Je to snaha centrálně řídit naše životy, transformovat ekonomiku, předělat průmysl a v podstatě tlačit na občany, aby se chovali úplně jinak,“ řekl Vondráček. Dodal, že je všechno haleno do krásného hávu zelené ideologie.

„Nejlépe pro přírodu uděláme, když tady bude opět volný trh, když opět budeme moci vyvíjet stále lepší technologie a díky nim méně škodit přírodě. Když se podíváme, za jakých okolností fungovaly uhelné elektrárny před 40 lety, tak jsme tady měli kyselé deště, ale díky vývoji a díky ekonomické prosperitě už tady tyto problémy nemáme,“ popsal Vondráček.

Do Evropského parlamentu Svobodní podle něj přicházejí s tím, že by se Evropská unie měla více zaměřit na otázky, které skutečně musí řešit, a přestala řešit věci, kterými se zabývat nemusí. „Potom se velice špatně odděluje zrno od plev, protože Evropská unie nezvládá fungovat ekonomicky,“ uzavřel Vondráček.

Volby do Evropského parlamentu se v Česku konají 7. a 8. června 2024. Sledujte speciální předvolební vysílání CNN Prima NEWS zahrnující debaty, analýzy i exkluzivní duel Fialy s Babišem.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Green Deal je plný chyb, shodli se ekonomové. Čeští europoslanci by měli více hájit naše zájmy

Tagy:
příroda Ukrajina Evropská unie Evropský parlament Libor Vondráček Strana svobodných občanů Zelená dohoda pro Evropu volný trh