Přírodní kosmetika, která funguje! Otestovaly jsme celou řadu péče o pleť

Přírodní složení a ekologická šetrnost produktů a jejich obalů je něco, co by si většina z nás přála mít na prvním místě. Ne vždy jsou ale takové přípravky opravdu funkční. Jako tým redaktorek webu Prima Ženy, s různými druhy pleti a různého věku, jsme zapátraly a vyzkoušely řadu pleťové kosmetiky ze slunného Řecka. A jsme nadšené!

Kosmetika APIVITA vyznává propojení přírodních surovin s efektivitou a holistickým přístupem k pokožce i životnímu prostředí. Značka získala certifikaci B Corporation a stala se tak členem mezinárodní sítě společností a organizací, které usilují o spojení podnikání s řešením sociálních a ekologických problémů. Filozofie značky a prvotřídní přírodní složení se nám líbilo, a tak jsme se rozhodly vyzkoušet celou řadu péče o pleť.

Testovaly jsme:

A denní krém dle stavu pleti:

Ranní a večerní rutina

Každé ráno a večer jsme začaly důkladným vyčištěním pleti čisticí pěnou. Poté jsme pleť zlehka osušily a nanesly pleťové tonikum pro zklidnění a tonizaci pleti. Dalším krokem byl vyživující hydratační olej, který se do pokožky jemně vmasíruje prsty. Následoval krém vybraný podle věku a stavu pleti – hydratační pro mladší pleť, krém proti prvním příznakům stárnutí nebo krém s komplexním účinkem proti stárnutí jsou určeny pro pleť se známkami vrásek či s již hlubšími vráskami. Jednou týdně jsme celou péči doplnily ještě o aplikaci pleťové masky.

Naše zkušenosti s produkty APIVITA

Marcela, 38, smíšená pleť

Značku APIVITA jsem nikdy předtím nepoužívala, přiznávám, že ani neznala, a na testování jsem se těšila. Protože si zakládám i na tom, jak produkty vypadají, tak musím vyzdvihnout moc pěkná balení. A teď k samotné kosmetice. Čisticí krémová pěna mě hned zaujala svou konzistencí, hezky pění a má příjemnou vůni. Hodně se mi líbí, že po použití nestahuje obličej a pokožka je příjemně provoněná. Pleťové tonikum se do pleti rychle vstřebává a pleť je po něm příjemně hydratovaná a hebká. V dalším kroku následuje hydratační denní pleťový olej. První věc, která mě na oleji okouzlila, je jeho vůně. Je naprosto úžasná. Olej má praktické kapátko, takže se nemusíte bát, že použijete málo nebo naopak moc přípravku. Po zahřátí oleje v rukou před nanesením na obličej se vůně ještě více zintenzivní.

Péči zakončuji krémem proti příznakům stárnutí Bee Radiant. Vnímám, že s krémem mi lépe drží make-up a pleť je více rozjasněná. Jednou týdně k těmto produktům přidávám také pleťovou masku, která pleť hezky zjemňuje a zpevňuje. Všimla jsem si změn na svém obličeji již po prvním týdnu používání, ale nejvíce mě potěšila moje kosmetička, která sama od sebe řekla, že je má pleť hydratovaná a příjemně jemná.

Moje pleť je jemná a rozjasněná, lépe se mi nanáší make-up a dobře drží.

Marie, 29, smíšená až suchá pleť

S testováním kosmetiky už mám celkem bohaté zkušenosti a vždy mě zamrzelo, když některé produkty se skvělým přírodním složením nestačily na to, aby naplnily své slíbené vlastnosti. O to víc mě překvapilo, jak produkty APIVITA fungují. Krok čištění v mé rutině vždycky plnily různé gely, proto jsem uvítala změnu v podobě hedvábného krému, který se ihned promění v jemnou pěnu. Na rozdíl od mnoha jiných čisticích produktů se dá navíc použít i na oční okolí. Druhý krok v podobě tonika jsem si také oblíbila, protože se dobře vstřebává a zbožňuji vůni levandule.

Co musím opravdu vyzdvihnout a každý den se na něj těším, je olejové sérum. Oproti jiným pleťovým olejům, které jsem vyzkoušela, není vůbec mastné a do pokožky se výborně vstřebává, navíc nádherně voní. Na konec přichází hydratační krém, lehoučký, okamžitě se vstřebávající, a co na něm oceňuji nejvíc – skvělý jako podklad pro make-up. Vzhledem k věku jsem zvolila produkt Aqua Beelicious, ale protože už mám viditelné jemné vrásky, určitě ještě vyzkouším Bee Radiant. Celou péči doplňuji jednou týdně o příjemnou masku s konzistencí na pomezí krému a gelu s nádhernou vůní. Už po prvním týdnu používání sady produktů se mi začal vyrovnávat rozdíl mezi mastnější T-zónou a sušším zbytkem obličeje, cítím, že je pleť hydratovaná a pružná.

Olejové sérum je skvělé, pleť je díky němu zjemněná a není mastná.

Kristýna, 34, smíšená pleť

Sada kosmetiky APIVITA mě na první dobrou zaujala přírodním složením, protože nerada zatěžuji svou pleť a životní prostředí nevhodnými látkami. Další bonus vidím v absenci alkoholu, který mi vysušuje tváře a zároveň přispívá k mastnější T-zóně. Asi nejvíce jsem se těšila na čisticí krémovou pěnu s levandulí a olivovým olejem. Ačkoliv jsem dosud sahala spíše po gelech, její konzistence mě vyloženě nadchla. Po kontaktu s vodou se krém změní v bohatou pěnu, která pleť krásně vyčistí. Je navíc určená také na odlíčení očí, které po ní skutečně neštípou. S následnou aplikací medovo-levandulového tonika, které nelepí a bleskově se vstřebává, je moje pleť poctivě hydratovaná a připravená na další kroky skin care.

Tím prvním bylo v mém případě použití hydratačního oleje. Olejovým sérům se v péči o svou smíšenou pleť kvůli ucpávání pórů většinou vyhýbám, u tohoto produktu mě ovšem přesvědčilo složení vhodné i pro mastnou pokožku. A rozhodně jsem nešlápla vedle. Po elixíru s lehkou texturou a příjemnou citrusovou vůní moje pleť působí svěže a k mé velké radosti vůbec ne mastně. Pro závěrečnou fázi jsem i vzhledem ke svému věku zvolila krém proti známkám únavy a příznakům stárnutí. Jeho hutná konzistence mi bohužel nevyhovovala pro použití na den, jako noční péče je ovšem skvělý. Po probuzení je pokožka vyživená, zdá se mi vypnutější a pružnější. Celkově hodnotím pleťovou kosmetiku APIVITA na výbornou a čisticí pěnu či hydratační olej určitě zařadím mezi stálice v mé skin care rutině.

Oceňuji přírodní složení produktů a to, že se skvěle vstřebávají a pleť opravdu hydratují.

Žaneta, 31, mastná a citlivá pleť

Dosud jsem používala převážně produkty, které nebyly tolik založeny na přírodních složkách. Nevěřila bych, že mohou opravdu fungovat a jsem tím mile překvapena. U čistící pěny mi nejvíce vyhovuje její příjemná textura, v kombinaci s vodou se pěna vytvoří během chvilky a na rozdíl od jiných produktů, které jsem dříve používala, jde lehce smýt. I tonikum předčilo má očekávání, jeho nanášení a vklepávání do pokožky jsem nadšeně přijala jako takovou skromnou masáž obličeje. Pleť příjemně zhydratuje a uklidní. Olejové sérum je dalším krokem v mé domácí masáži. Příjemně voní a dobře se vstřebává. Cítím, že se mi po jeho pravidelném používání pleť rozjasnila.

Dosud jsem používala převážně produkty, které nebyly tolik založeny na přírodních složkách. Nevěřila bych, že mohou opravdu fungovat a jsem tím mile překvapena. U čistící pěny mi nejvíce vyhovuje její příjemná textura, v kombinaci s vodou se pěna vytvoří během chvilky a na rozdíl od jiných produktů, které jsem dříve používala, jde lehce smýt. I tonikum předčilo má očekávání, jeho nanášení a vklepávání do pokožky jsem nadšeně přijala jako takovou skromnou masáž obličeje. Pleť příjemně zhydratuje a uklidní. Olejové sérum je dalším krokem v mé domácí masáži. Příjemně voní a dobře se vstřebává. Cítím, že se mi po jeho pravidelném používání pleť rozjasnila.

Hydratační krém mě nadchl. Je velmi jemný, dobře se vstřebává a nádherně voní.

Irena, 44, smíšená pleť

Přípravky pro péči o pleť jsem upřímně nikdy dost neřešila, jelikož mám tak nějak zažité, že nebudou schopny splnit má očekávání. O to víc mě překvapil už první krok péče – čisticí krémová pěna. Snadno se napění, příjemně voní a pleť je po ní okamžitě jemná. Navíc mi dokonale odlíčí celé oční okolí včetně make-upu. Po omytí se mohu s klidným srdcem otřít do bílého ručníku, aniž bych na něm zanechala tmavé skvrny. Poté vždy následuje voňavé tonikum, které se skvěle vstřebává. Nejvíc se ovšem těším na aplikaci olejového séra, které hydratuje a nemastí. Celkově je tento produkt povedený – transparentní balení a zlatavá barva mi připomíná sluneční záři, stejně jako po něm září moje pleť.

Celou proceduru doplňuji použitím hydratačního krému. Má lehkou konzistenci, božsky voní a já si díky němu připadám dokonale opečovaná. Jednou týdně pleť ještě „naboostuji“ pleťovou maskou, která se nejen dobře roztírá, ale i velmi dobře smývá, což opravdu oceňuji. Vnímám, že je teď díky pravidelné kvalitní péči moje pleť svěží, sjednocená a více vyhlazená, a já samozřejmě spokojená.

Péči o pleť jsem nikdy příliš neřešila, ale produkty z této řady ráda přidám do své nové rutiny.

Šarlota, 30, normální až suchá pleť

Začnu od konce, a to tím, že mě opravdu mile překvapilo, že je moje pleť po používání produktů APIVITA celkově více vyživená, viditelně i jemnější a hebčí. Všimla jsem si toho už po prvních dnech, to jsem ale ještě nechtěla hodnotit. Určitě k tomu totiž přispěla příjemná struktura a přírodní vůně všech produktů, které hned po nanesení zanechávají na pokožce příjemný dojem. Po dvou týdnech i později po měsíci jsem si ale opravdu potvrdila, že je pleť hezčí.

Ze všech produktů bych chtěla pochválit především olejové sérum, které se snadno aplikuje a opravdu krásně voní. Jakmile se vstřebá a přidám hydratační krém, cítím, že má pokožka všechno, co potřebuje. Tomu ale samozřejmě předchází i její příprava – vyčištění pěnou a hydratace tonikem. Péči v podobě pleťové masky jsem si taky oblíbila a celkově mi vyhovuje, jak dobře k sobě jednotlivé produkty sedí a vzájemně se doplňují.

Kombinace séra a hydratačního krému je skvělá. Pokožku vyživí a zjemní.