RADAR: Před Vánoci se razantně ochladí, má i sněžit. Podívejte se, jaké počasí bude u vás

Oblačnost se od jihozápadu protrhává, v příštích dnech se tak ukážou sluneční paprsky.

Vánoce na blátě

Oblačnost se bude v příštích dnech protrhávat především na jihozápadě Česka, ukážou se i sluneční paprsky. Od poloviny týdne však bude mraků opět přibývat a očekávají se srážky. Bílých Vánoc se nicméně podle Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) v nížinách letos nejspíš nedočkáme. Teploty se mají i o vánočním víkendu držet nad nulou.

Ačkoliv by se v polovině příštího týdne mělo začít ochlazovat, příští víkend se teploty budou pohybovat mezi 4 a 5 °C. V nížinách to tedy na bílé Vánoce nevypadá, sníh by však na Štědrý den mohl napadnout alespoň na horách. „Jak to však před Vánoci bývá, situace ještě není zcela jasná,“ podotkl meteorolog Filip Smola ve vysílání CNN Prima NEWS.

ČTĚTE TAKÉ: Dočkáme se bílých Vánoc? Podívejte se, kde by podle expertů mohlo na Štědrý den nasněžit

Třetí adventní neděli bude oblačno, po ránu a večer se místy objeví mlhy. Od jihozápadu však bude mraků ubývat a mohli bychom se dočkat i slunečních paprsků. Teploměr bude stále ukazovat téměř jarní teploty mezi 5 a 9 °C. Výjimku tvoří Morava a severovýchodní Čechy, kde bude chladněji – teploty tam budou dosahovat 4 °C. O stupeň méně bude na horách.

Teploty se budou v odpoledních hodinách držet nad nulou během celého příštího týdne. V pondělí se budou pohybovat mezi 7 a 11 °C, půjde tak o nejteplejší den týdne. Na většině území v Česku bude jasno nebo skoro jasno. Po ránu se budou opět objevovat mlhy, případně nízká oblačnost, a to zejména na Moravě. V takovém případě budou teploty nižší, nejčastěji kolem 4 °C.

Situaci ve svém kraji můžete sledovat prostřednictvím radaru:

Pozn.: K zobrazení aktuální situace rozklikněte na radaru v pravém horním rohu kategorii Déšť, bouře a následně Nový sníh či kategorii Teplota.

Další dny přinesou pozvolné ochlazování. V úterý bude ještě jasno, postupně však bude mraků přibývat.

Středa přinese přeháňky, a to jak dešťové, tak místy i sněhové. „Srážky zejména od vyšších poloh nad 600 metrů můžou na konci pracovního týdne zejména na horách sílit,“ upozornil Smola.

Tagy: