Menzelová otevřeně: Rodila jsem na ostrově a syna do Česka pašovala. Jiří o všem věděl

Olga Menzelová způsobila poprask, když vyšlo najevo, že tajila své těhotenství i téměř rok a půl starého syna. Albert se narodil ještě za života jejího manžela, režiséra Jiřího Menzela, který zemřel v září. Dítě přišlo na svět na středomořském ostrově v domku na samotě a do Česka ho Menzelová musela doslova propašovat. Manžel prý o všem věděl.

Menzelová přiznala třetí dítě na Instagramu, kde také spolu s egyptologem Miroslavem Bártou požádala o soukromí. Tím naznačila, kdo je zřejmě otcem zhruba ročního syna Alberta. O utajovaném těhotenství, porodu i partnerovi a důvodech, které pro ně měla, se rozpovídala pro deník Blesk.

„Šlo mi především o soukromí. Celé ty tři roky jsem se starala o Jiřího. K tomu jsem potřebovala klid, abych mu mohla dopřát vše potřebné. Nechtěla jsem v této složité situaci řešit narození potomka. Bylo mi jasné, že kdyby lidé probádali mé těhotenství, tak by nám to moc klidu nepřineslo,“ vysvětlila.

Menzel prý o těhotenství manželky s jiným mužem věděl. Podle jejích slov byl i první, kdo ji hladil po bříšku, a předpověděl, že se jí narodí kluk. „Nemohl se ho dočkat a moc se na něj těšil. Jsem šťastná, že si Jiří mohl víc než rok malého Alberta užívat a těšit se z jeho narození. Když byli spolu, tak oba zářili,“ svěřila se Menzelová.

Bylo mi jasné, že kdyby lidé probádali mé těhotenství, tak by nám to moc klidu nepřineslo

Během těhotenství maskovala větší bříško volnými šaty, dva týdny po porodu zase na Instagramu zveřejnila starší fotku v plavkách. Chtěla si tak pojistit, že se její tajemství nikdo nedozví.

Rodila v domku o samotě

Porod dítěte musel proběhnout v utajení, a to takovém, že se vdova po slavném režisérovi rozhodla přivést potomka na svět v zahraničí. „Rozhodla jsem se rodit na Mallorce, kde je náš druhý domov. Také tam žije kmotra dcery Aničky a máme tam spoustu dobrých přátel,“ prozradila.

Lůžko v porodnici ale Menzelová domluvené neměla. Do poslední chvíle se prý koupala v moři a zvažovala i návrat domů. Kvůli možným komplikacím už to ale bylo vyloučené a došlo na domácí porod v domku na samotě. „Byl u toho španělský porodní dědek a vše dopadlo nádherně,“ řekla maminka tří dětí. Rozhodně prý ale není ženou, která by domácí porody prosazovala. Pro případ nouze měla zajištěný převoz do nemocnice a nic neponechala náhodě.

Menzelová ale zároveň přiznala, že porod doma byl neuvěřitelný zážitek. „Bylo to něco přenádherného a vše probíhalo hladce. Holky se ráno vzbudily a měly bráchu na světě a pak jsme si všichni společně dali snídani. Bylo to fantastické v tom, že tam byla příjemná domácí atmosféra a ne ta pachuť nemocnice,“ popsala ráno po narození Alberta.

Holky se ráno vzbudily a měly bráchu na světě a pak jsme si všichni společně dali snídani

Porod měl údajně tak domácí atmosféru, že jeho svědkem byla i fenka Bekyna, která seděla celou dobu pod židlí Menzelové a hlídala, aby nový člen rodiny přišel v pořádku na svět. Deset dní po porodu už se trojnásobná maminka zase koupala v moři.

Kvůli nemocnému manželovi se ale potřebovala dřív nebo později vrátit do Česka. Vyřízení pasu pro malého Alberta by trvalo tři měsíce a tolik času Menzelová neměla. Syna proto naložila bez dokumentů do auta a po cestě do Česka trnula strachy, aby nevypadala jako únosce.

„Největší strach jsem měla, když jsme vjížděli autem na trajekt, kde u vjezdu byla kontrola. Tam jsem Albíska zakryla dekou. Trnula jsem, že mě budou mít za únoskyni, ale měla jsem s sebou papíry o porodu,“ svěřila se s nečekanými zážitky.

Všichni Olžini osudoví muži, s nimiž má své tři děti, spolu vycházeli skvěle. „U Jaroslava (Brabce, režiséra – pozn. red.) to nějakou dobu trvalo, aby ty vztahy byly jaksi idylické a s Mirkem (Bártou, egyptologem – pozn. red.) mě seznámil právě Jiří. Je asi důležité říct, že můj vztah s Jiřím byl mimořádně hluboký a jeho odchod nesu hůř, než jsem si uměla kdykoliv představit,“ prohlásila vdova.

„My jsme si žili svobodný život. Vždy říkal, že nás miluje a přeje si mě mít s holkami nablízku, ale opakoval mi, že jsem svobodná. Během let se náš vztah posunul, protože ten čtyřicetiletý věkový rozdíl, který mezi námi byl, definoval tím, že bude šťastný, když já budu šťastná,“ vysvětlila.

Myslím si, že nejsem jediná, kdo má tři otce tří dětí. To, že spolu vycházíme, však výjimečné je

Podle Menzelové tedy nic neprobíhalo za zády toho druhého. Tím pádem Jiřího nikdy nepodvedla a vše se dělo na základě dohody mezi nimi. „Teď už musím říct, že všichni tatínkové spolu měli dobré vztahy. Měli, protože Jirka už tu není. Myslím si, že nejsem jediná, kdo má tři otce tří dětí. To, že spolu vycházíme, však výjimečné je,“ uzavřela Menzelová.

Tagy: