Problémový kruhový objezd u Napajedel. Řidiče vyděsilo auto v protisměru, expert kroutí hlavou

Kruhový objezd u Napajedel na Zlínsku

Nebezpečný kruhový objezd u Napajedel

Pořádný šok zažil řidič na kruhovém objezdu u Napajedel. Přímo proti němu se totiž vyřítilo jiné auto. Nepozorný řidič to vzal přesně proti směru šipek na dopravní značce. Místní přitom už dlouho upozorňují na to, že je místo nebezpečné a značení může být zavádějící.

Na cestu u Napajedel na Zlínsku řidič červené škodovky dlouho nezapomene. Na kruhový objezd vjel totiž do protisměru. Všichni měli velké štěstí – v tu dobu totiž provoz nebyl tak velký jako obvykle.

ČTĚTE TAKÉ: Hrozivá nehoda na Královéhradecku: Kamion se nevešel pod most, řidič se po nárazu zranil

„Asi bych zastavil a nalískal mu. Když někdo neumí jezdit, nemá za volantem co dělat,“ rozčiloval se jeden z řidičů nad záběry z incidentu, které se objevily na sociálních sítích. „Ten člověk by si měl zopakovat, jak se chovat na kruhovém objezdu,“ řekl pro CNN Prima NEWS Zdeněk Patík, krajský koordinátor BESIP.

Pokud by řidič při své jízdě ohrozil více osob nebo způsobil zranění, jednalo by se o trestný čin obecné ohrožení nebo ublížení na zdraví. „V tomto případě by mohl strávit až několik let za mřížemi,“ dodala policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Řidiči si na dopravní situaci u kruhového objezdu dlouhodobě stěžují. „Je to tam zavádějící. I ten sjezd. Hlavně teď, co uzavřeli nájezd na dálnici. Jsou tam kolony jak od hlavní silnice, tak i z dálnice, a i z Otrokovic. Je to tam hodně zahlcené,“ uvedl jeden z oslovených pro CNN Prima NEWS.

Ředitelství silnic a dálnic Zlínského kraje si podle slov ředitele Karla Chudárka uvědomuje, že kruhový objezd není pro řidiče zcela komfortní. V polovině roku 2025 by však údajně měl být zprovozněn další úsek dálnice D55 a most přes Moravu. „Tím pádem už nebude přes tuto okružní křižovatku vedena veškerá doprava, která končí na dálnici v Napajedlech. Intenzita dopravy se podstatně sníží,“ upřesnil plány Chudárek.

Tagy: