Procházka je na tom lépe než kdy jindy, tvrdí jeho kouč. Popsal, jak zdokonalují taktiku boje

Hovězák a Procházka jsou dobří přátelé.

Procházkův kouč Hovězák: Zdokonalujeme se. Chceme ukončovat rychleji a přesněji

MMA zápasník Jiří Procházka se neustále zdokonaluje. V rozhovoru pro CNN Prima NEWS to uvedl jeho kouč Jaroslav Hovězák. Chtějí prý ukončovat zápasy rychleji, přesněji a nedělat chyby – i za cenu, že kvůli tomu zápas nebude tak atraktivní pro diváky.

Bijce Jiřího Procházku čeká důležitý zápas o titul, který se odehraje v newyorské hale Madison Square Garden. V organizaci UFC se utká v sobotu 11. listopadu s Brazilcem Alexem Pereirou.

Procházka půjde do zápasu po více než roční pauze. „Jako trenér už nejsem nervózní. Pauza byla nutná,“ řekl pro CNN Prima NEWS Procházkův kouč Jaroslav Hovězák. „Musel dát dohromady rameno, zotavit se a pokračovat dál v přípravě. Jiří je na tom lépe, je uzdravený. Nevnímáme to jako dlouhou pauzu,“ dodal.

ČTĚTE TAKÉ: Z Jiřího musí mít soupeři strach. Procházkovi fandí i slavný španělský olympijský šampion

„Věci se dějí tak, jak mají,“ zdůraznil Hovězák. Když se jde do boje, je prý absolutně soustředěný na souboj. „Soustředím se jenom na Jirku. Co se děje kolem, vůbec nevnímám,“ vysvětlil.

Do sobotního zápasu prý nastoupí v pozitivní náladě. Hovězák je přesvědčen, že jeho svěřenec je na tom lépe než kdy dříve. „Myslím, že jsme se zlepšili,“ prohlásil.

„Chceme se zdokonalovat. I když nebude boj tak atraktivní pro diváky, chceme to ukončovat rychleji a přesněji, nedělat chyby. V tom se zlepšujeme,“ řekl trenér bojových sportů.

Do týmu prý kvůli tomu přijali nového člena. „Proto jsme vzali do týmu Honzu Stacha, který je specialista na grappling a BJJ. Jsou tam střípky, ze kterých skládáme, aby Jiří byl v pohodě, klidnější a měl větší přehled,“ svěřil.

Hovězáka s Procházkou pojí velké přátelské pouto a nadšení pro samuraje. „Jsme s Jiřím strašně dobří přátelé. Máme společnou bojovou mysl. Samurajové byli jedni z nejlepších bojovníků na světě v historii. Je nám to velmi blízké, což mě těší. Je to cesta, kterou spolu jdeme,“ řekl.

Celý rozhovor si můžete poslechnout ve videu výše.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Podívejte se na rozhovor s úspěšným českým MMA bojovníkem Patrikem Kinclem

Tagy:
New York MMA trenér UFC Jiří Procházka sport bojové sporty bojový sport Jaroslav Hovězák Alex Pereira UFC 295