Průlom v kauze pražských útoků: Muž se přiznal k napadení ženy s kočárkem i vraždě v Kyjích

Policisté pátrali po útočníkovi v Kunratickém lese (26. 1. 2024).

Zadržený muž se přiznal k vraždě

Třiadvacetiletý muž, kterého pražská policie zadržela v pátek kvůli podezření z napadení lidí v Kunratickém lese a z útoku sekerou na ženu s kočárkem v Hostavicích, se přiznal k oběma činům. Doznal se i k vraždě muže, kterého policie našla v týdnu u Kyjského rybníka. Podle předběžného zkoumání psychiatra muž není v současné době schopen dalších úkonů, proto nebyl zatím obviněn, uvedla policejní mluvčí Eva Kropáčová.

Policie krátce po zadržení muže informovala, že jej podezírá z pátečního napadení v Kunratickém lese a ze čtvrtečního útoku na ženu s kočárkem v Hostavicích.

K TÉMATU: Strach v pražských lesoparcích. Brutálního útočníka mohla inspirovat střelba na fakultě

Policisté také zjišťovali, zda útoky nemají souvislost se čtvrtečním nálezem mrtvého muže u Kyjského rybníka. „V průběhu výslechu se zadržený třiadvacetiletý muž přiznal k napadení v Kunratickém lese, napadení ženy s kočárkem a k vraždě u Kyjského rybníka,“ uvedla v sobotu policejní mluvčí.

Po pátečním útoku v Kunratickém lese skončil v nemocnici sedmdesátiletý muž s tržnými ranami na hlavě a pohmožděninami. Podle informací CNN Prima NEWS ho agresor napadl tyčí. Druhý napadený byl podle policie ošetřen na místě. O den dříve převezli záchranáři do nemocnice zhruba třicetiletou ženu, kterou útočník napadl sekerou v Hostavicích. Ta také utrpěla poranění hlavy, byla podle záchranářů ale mimo ohrožení života.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Brutální vrah s kladivem. Patrik Konya nejprve ubil otčíma, pak útočil i za mřížemi

Tagy: