Dívka zneužitá otčímem: Nejdřív přišly návrhy, pak znásilnění. Verdikt soudu byl jako zlý sen

Znásilnění (ilustrační foto)

Nepotrestané znásilnění otřáslo Českem

První náznaky sexuálního rázu ze strany otčíma začaly v době, kdy jsme pracovali společně na stavbě, uvedla pro CNN Prima NEWS dívka, kterou měl podle soudu rok a půl zneužívat její nevlastní otec. Po vynesení rozsudku, kdy obviněný muž odešel ze soudní síně s pouhou podmínkou, jí celá situace přišla jako zlý sen. Následně se pokusila o sebevraždu a nyní se nachází v péči psychiatrů. Lesní dělník navíc svou nevlastní dceru údajně natáčel při sexuálních hrátkách na mobil a pak ji měl prostřednictvím pořízeného materiálu vydírat.

„Otčím, já a bratr jsme pracovali na stavbě. Jednoho dne, když jsme vyrazili pro nářadí, začal mít poprvé jakési návrhy, což jsem jasně odmítala, jelikož mi to přišlo nechutné,“ popsala dívka pro CNN Prima NEWS. Návrhy se podle ní ze strany otčíma opakovaly do doby, než ji znásilnil.

K TÉMATU: Systém znásilněné dívce flusl do obličeje, říká expertka. Popsala, s čím se oběti potýkají

Lesní dělník z Vyškovska podle obžaloby nutil svou nevlastní dceru k souložím a orálnímu sexu s četností pětkrát týdně. Sexuální aktivitu si údajně i natáčel a za pomoci pořízeného materiálu jí vyhrožoval. „Než k tomu začal používat ony fotky a videa, hrozil mi, že máma mým slovům určitě věřit nebude. Ze strachu jsem tak na vše přistoupila,“ vysvětlila dívka.

Poté, co odešel od soudu s tříletou podmínkou a peněžitým trestem, nemohla verdiktu uvěřit. „Bylo to pro mě opravdu těžké, připadalo mi to jako zlý sen. Je to nefér jak vůči mně, tak vůči jiným obětem, které si něčím podobným prošly,“ svěřila se redakci CNN Prima NEWS.

V zoufalé situaci se rozhodla sáhnout si na život. „Celá ta věc mě totiž velmi zasáhla. Momentálně jsem hospitalizována v psychiatrické léčebně,“ uvedla zneužívaná dívka. A jaká je její vyhlídka do budoucna? „To ještě nevím ani já, ani lékař. Záleží, jak mi bude, takže to teď nedokážu vůbec posoudit,“ doplnila.

Rozhodnutí soudu vyvolalo značnou kontroverzi. K případu se vyjádřil i ministr spravedlnosti Pavel Blažek (ODS) a jeho resort. Před ministerstvem spravedlnosti se v úterý 23. ledna chystá demonstrace organizací Konsent a Amnesty International.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Rozsudek o znásilnění čeká přezkoumání. Před ministerstvem spravedlnosti bude demonstrace

Tagy: