Sledujte celý záznam debaty mezi Bidenem a Trumpem

Donald Trump a Joe Biden v debatě na CNN

USA prezidentské volby 2024 (7)

CNN Prima NEWS odvysílala v pátek 28. června první televizní duel mezi americkým prezidentem Joem Bidenem a jeho vyzyvatelem Donaldem Trumpem od října roku 2020. Ostře sledovaná debata, kterou připravila americká CNN, se uskutečnila v americké Atlantě v sídle CNN. Přímo na místě byl i reportér CNN Prima NEWS Daniel Konewka. Divákům zprostředkoval exkluzivní zákulisí příprav duelu dvou politiků, kteří se utkají o post nejmocnějšího muže světa. Na celý záznam se podívejte v úvodním videu článku.

„Jsem rád, že můžeme těžit ze spojení s nejznámější zpravodajskou značkou světa a nabídnout divákům v Česku živě první velký předvolební duel mezi Joem Bidenem a Donaldem Trumpem i se speciálním vysíláním a komentáři českých odborníků, kteří zasadí debatu do kontextu. Americkým volbám věnujeme v našem vysílání velkou pozornost, což jsme ukázali už během speciálního vysílání během primárek a hodláme v tom intenzivně pokračovat. Chceme, abychom pro diváky, které zajímá americká politika, byli na českém zpravodajském trhu první volbou,“ říká šéfredaktor zpravodajství a publicistiky CNN Prima NEWS Tomáš Vojáček.

ČTĚTE TAKÉ: Nejlepším volebním tipérem je Wall Street. Trh signalizuje příštího prezidenta USA již nyní

Duel pro miliony diváků

Televizní souboj Joea Bidena a Donalda Trumpa budou moderovat elitní moderátoři CNN Jake Tapper a Dana Bash a nevyhnou se mu velmi přísná pravidla. Žádný z kandidátů si například nebude moci přinést poznámky a překřikování má eliminovat striktní časomíra a ztlumování mikrofonů. Sledovat ho bude bedlivě celý svět. I proto, že půjde o první televizní střet obou politiků od října roku 2020, kdy v následných volbách Biden porazil Trumpa.

CNN Prima NEWS bude mít přímo v sídle CNN v americké Atlantě už od středy 26. června reportéra Daniela Konewku, který nabídne divákům v Česku exkluzivně pohled do zákulisí příprav i vysílání této exponované debaty. Spolu s ním bude na místě i politolog z pražské New York University Tomáš Klvaňa. Speciál začíná na CNN Prima NEWS v pátek ve 2:20 ráno. Ve 3:00 startuje samotná debata, na kterou naváže rozbor ve studiu CNN Prima NEWS. Speciální vysílání pak pokračuje až do 5:55, kdy začíná speciální NOVÝ DEN, kompletně věnovaný debatě.

Nejkomplexnější pokrytí amerických voleb na CNN Prima NEWS

Výsledek amerických prezidentských voleb bude mít zásadní vliv na celý svět včetně EU a Česka. CNN Prima NEWS proto připravuje ve spolupráci s americkou CNN velmi detailní pokrytí nejen voleb samotných, ale i celé řady důležitých událostí, které jim předcházejí. Diváci v Česku tak budou mít jedinečnou možnost sledovat i další velké předvolební debaty, stranické sjezdy a mnoho dalšího. Využívat přitom budeme síť reportérů CNN v USA, kteří budou vstupovat přímo do vysílání CNN Prima NEWS a popisovat tamní situaci pro české diváky. Samotné volby na podzim bude českým divákům přibližovat také hned několik reportérů CNN Prima NEWS.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Souboj Bidena s Trumpem bude těsný, ukazují predikce. Které státy budou jazýčkem na vahách?

Tagy: