Hovořím k vám s pocity hlubokého zármutku. Karel III. po emotivním projevu neudržel slzy

V prvním oficiálním projevu slíbil Karel III. oddanost své zemi. Hovořil také o své rodině a vzpomněl rovněž na zesnulou královnu. Během natáčení projevu své emoce ukočíroval, po jeho ukončení už ale slzy neudržel. Informoval web The Mirror.

Britská královna Alžběta II. zemřela ve čtvrtek na skotském zámku Balmoral. Do čela monarchie se po jejím skonu postavil její nejstarší syn, který bude vládnout jako Karel III. Den po smrti své matky promluvil nový král k národu. Projev přednesl v Buckinghamském paláci v modrém salonku, odkud k lidu o Štědrém dnu promlouvala také Alžběta II.

Ve své řeči vzdal hold své „milované mámě“. Slíbil také, že bude, stejně jako ona, sloužit lidu s úctou a loajálně. „Hovořím k vám s pocity hlubokého zármutku. Celý svůj život Její Veličenstvo královna, moje milovaná matka, byla pro mě inspirací a příkladem, jakož i pro celou naši zemi,“ uvedl v projevu, jak informoval web The Mirror.

Svět pak obletěly záběry, které po natočení proslovu zveřejnil Buckinghamský palác. Na nich sedí Karel III. se slzami v očích za stolem, na kterém je umístěna fotografie zesnulé královny. Poté, co projev skončil, se přítomných lidí ptá, zda „máme hotovo?“ a odchází zpět za rodinou, jež nadále truchlí.

Tagy: