První slova Procházky po knockoutu od Pereiry: Musím se zlepšit, jinak už bojovat nebudu

Český MMA zápasník Jiří Procházka po prohře s Alexem Pereirou na galavečeru UFC 303 sdílel na sociální síti video. V něm oznámil, že se musí zlepšit, nebo už nebude bojovat. Zároveň poděkoval fanouškům za podporu a soupeři za zápas.

„Ahoj všichni, děkuji vám za všechnu podporu. Děkuji tobě, Alexi, za zápas. Mám v hlavě jen jednu věc, a to že musím postoupit na další úroveň, jinak už nebudu bojovat. Je to jednoduché, být nejsilnější, toto je cesta. Díky, uvidíme se v gymu,“ řekl Procházka ve videu, které sdílel na sociální síti X.

Procházka prohrál s Pereirou krátce po zahájení druhého kola poté, co jej brazilský zápasník tvrdě zasáhl kopem do hlavy. Následně od něj schytal ještě několik úderů pěstí a po ukončení zápasu vstával ze země viditelně otřesený.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Bolestivé zranění jediného Čecha na Tour de France. Po kolizi s fanouškem má ulomené tři zuby

V pozápasovém rozhovoru Pereira uvedl, že celý týden věděl, že vyhraje. V UFC uspěl v osmi z devíti duelů. „Uvidíme, co bude dál. Příležitosti přicházejí, já se snažím o skvělá představení. Budoucnost je v těžké váze,“  doplnil šestatřicetiletý šampion a naznačil posun do vyšší kategorie.

Procházka si ve 35. souboji připsal pátou porážku. V elitní světové organizaci neuspěl podruhé z šesti pokusů. V červnu 2022 se stal šampionem poté, co v Singapuru porazil Glovera Teixeiru z Brazílie. O necelý půlrok později se ale mistrovského pásu vzdal, neboť se v tréninku zranil a nemohl proti Teixeirovi nastoupit do plánované odvety.

Na akci UFC 303 v Las Vegas se Pereira s Procházkou představili neplánovaně. Hlavním zápasem měl být původně souboj hvězdného Ira Conora McGregora s Američanem Michaelem Chandlerem. Poté, co se ale McGregor zranil, oslovila organizace v polovině června hvězdy polotěžké váhy a oba bojovníci souhlasili.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Fotbalovou legendu Baggia napadli v jeho vile. Mám pár modřin, musím ale překonat strach, řekl

Tagy:
Twitter Las Vegas MMA Jiří Procházka sport Ultimate Fighting Championship Alex Pereira UFC 303