Fotbalovou legendu Baggia napadli v jeho vile. Mám pár modřin, musím ale překonat strach, řekl

Bývalého italského fotbalistu Roberta Baggiu přepadli v jeho domě lupiči, když sledoval s rodinou zápas Itálie se Španělskem při EURU 2024.

Fotbalovou legendu Baggia napadli v jeho vile

Bývalý italský fotbalista Roberto Baggio se stal ve své vile v noci na pátek terčem lupičů. Podle médií utrpěl držitel Zlatého míče z roku 1993 při přepadení lehké zranění hlavy. V nemocnici mu museli ránu na čele zašít několika stehy. Později prohlásil, že kromě několika modřin v něm událost zanechala mnoho strachu, který musí překonat.

Ke vloupání údajně došlo ve chvíli, kdy Baggio s rodinou sledoval zápas Itálie se Španělskem na mistrovství Evropy. Do domu vtrhlo pět ozbrojených mužů, a když se je někdejší kanonýr snažil zastavit, udeřil ho jeden z nich pažbou zbraně do hlavy. Útočníci pak všechny zamkli v jednom z pokojů, prohledali dům a odnesli si šperky a hotovost.

K TÉMATU: Hvězdný Mbappé trénuje i se zlomeným nosem. Ukázal se v kontroverzní masce, rozhodne UEFA

Poté, co obyvatele domu zamkli v jedné místnosti, prohledali zloději celou vilu. Odcizili šperky a hotovost, přesná částka nebyla oznámena, informuje web CNN.

Podle webu Corriere della Sera trvalo vloupání asi 40 minut. Když lupiči dům opustili, vyrazil sedmapadesátiletý bývalý útočník Juventusu, Interu a AC Milán dveře a zavolal policii.

Následně byl převezen do nemocnice ve městě Arzignano na severu Itálie. Lékaři ho ošetřili a ránu po úderu pažbou zašili několika stehy.

„Chci společně s rodinou poděkovat všem za přízeň, které se nám dostalo,“ uvedl pro web Ansa hvězdný fotbalista prostřednictvím svého manažera Vittoria Petroneho.

„Při takových událostech se může stát cokoliv. Násilí, které naše rodina zažila, jsem naštěstí odnesl jen s pár stehy, modřinami, ale s velkým množstvím strachu. Ten teď musím překonat,“ dodal Baggio.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Český fotbalový dům v Lipsku zasáhl orkán. Rozmetal venkovní vybavení, ukazují záběry

Tagy: