Poslední prázdninový víkend si užijeme teplo, v neděli přijdou deště. Podívejte se, kde má pršet

Počasí

Počasí (2.9.2023 9:16)

Poslední prázdninový víkend přinese příjemné teploty, které neklesnou pod 20 °C. Ojediněle se mohou vyskytnou přeháňky, riziko bouřek je však minimální, předpovídají meteorologové.

Sobotní ráno přineslo oblačnost, zejména na jihovýchodě, ve středních Čechách a v Praze. „Na jihu Čech a v oblasti Vysočiny je oblačnost protrhanější,“ uvedla pro CNN Prima NEWS meteoroložka Jana Hujslová. Ranní teploty se pohybovaly od 12 do 17 °C.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Apokalypsa v Bavorsku: Obrovské kroupy zabíjely čápy, jeleny i koně. Škody jdou do milionů

Během soboty by pak měla převažovat polojasná obloha, ačkoli v severní polovině našeho území může být přechodně zataženo. „Ojediněle se objeví přeháňky s malou pravděpodobností se může vyskytnout i bouřka,“ dodala meteoroložka.

Nejvyšší denní teploty budou mezi 21 a 25 °C, na jižní Moravě kolem 26 °C, v 1 000 metrech na horách kolem 16 °C. Podle Českého hydrometeorologického ústavu byl měl foukat pouze slabý západní až severozápadní vítr, který bude k večeru ještě slábnout.

Během noci očekáváme ojedinělé přeháňky. V neděli však už budou srážky přibývat, převážně na východě a severovýchodě území. Očekávejme tedy oblačno až zataženo, místy však může být i polojasno. Ranní teploty se budou opět pohybovat mezi 11 a 15 °C, maximální denní teploty od 20 do 23 °C.

Situaci ve svém kraji můžete sledovat prostřednictvím radaru:

Pozn.: K zobrazení aktuální situace rozklikněte na radaru v pravém horním rohu příslušnou kategorii. V případě bouřek místo Radar, blesky rozklikněte kategorii Déšť, bouře a následně Bouře. Na časové ose ve spodní části si pak zvolte den a hodinu, která vás zajímá.

A letního počasí se dočkáme i v následujícím týdnu, kdy teploty vystoupají až k 25 °C a bude převážně jasná obloha.

Tagy: