Psychopat Bořil nebo odporné „fandění“ sparťanů. Pražské derby vyvolalo na sítích emoce

Nedělní zápas pražských „S“ nenechal snad žádného fanouška chladným navzdory tomu, že podle mnohých šlo historicky o jedno z nejhorších derby. Pod příspěvkem, kde oficiální účet Slavie chválil vyloučeného Jana Bořila, se strhla lavina kritiky. Podle některých se na hřišti nechoval jako kapitán, ale jako psychopat nebo pouliční rváč. Velkou vlnu nevole zvedlo i chování hostujících příznivců. Skupina chuligánů z Letné totiž mezi domácí naházela petardy. Odporné „fandění“, zhodnotil incident řeporyjský starosta Pavel Novotný (ODS). Mělo to všechno kromě fotbalu, shodli se ve vysílání CNN Prima NEWS Patrik Nacher (ANO) a Jan Skopeček (ODS).

Jak se ve vysílání CNN Prima NEWS shodli politici a skalní fanoušci obou pražských „S“, konkrétně  sparťan Patrik Nacher (ANO) a slávista Jan Skopeček (ODS), derby mělo všechno kromě fotbalu a nikdo nemůže být spokojen.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Sudí Szikszay k derby „S“. Rozsypaný plán, ruku Ogbua jsem neviděl. Proč rozdal červené karty?

Velmi se po derby například řešilo zarážející chování hostujících fanoušků, kteří házeli petardy do sektorů, kde běžně sedí rodiny. To nenechalo chladným ani zarytého slávistu Pavla Novotného (ODS). „Nejhorší zážitek bylo dnes asi „fandění“ ACS. Neviděl jsem odpornější věc než házet dělobuchy mezi rodiče s dětmi,“ napsal na sociální síti X. „Nejhorší póvl. Je mi smutno, že takový klub je z Prahy. Bylo by mi i smutno, kdyby byl odkudkoliv z Česka. Házet petardy do lidí…,“ sdílel své rozhořčení další fanoušek sešívaných.

Hrubé nesportovní chování, zhodnotil potyčku sudí

Tábor Letenských zase nadzvedl nechutný závěr na hřišti, když došlo na ostrou výměnu názorů obou kapitánů Bořila s Krejčím, na který nahlížejí na Spartě jinak než zástupci z Edenu. „Kapitán. Lídr. Srdcař,“ objevilo se na oficiálním účtu Slavie na sociální síti X u fotografie lídra červenobílých po jeho vyloučení. Chvála na jednoho z účastníků šarvátky z konce zápasu, jenž si za ni vysloužil červenou kartu, se u sparťanů ale nesetkala s pochopením. „Psychopat, zralej maximálně na Bohnice,“ čílil se jeden z komentujících.

Hlavní rozhodčí Ladislav Szikszay vyloučil v 88. minutě ze zápasového dění hned čtyři jeho aktéry. Vedle kapitánů Jana Bořila a Ladislava Krejčího také členy realizačních týmů. Z toho slávistického Pavla Řeháka, ze sparťanského Miroslava Baranka.

„Situace byla na konci utkání, kdy se předpokládá, že to bude nervózní. Obzvlášť za stavu 1:0 pro Slavii. Konflikt vyvolal běžný přestupek na gólmana Sparty, kdy hráč Chytil udělal přestupek na brankáře tím, že ho strčil. Následně proběhla strkanice, kdy se hráči Bořil s Krejčím drželi pod krkem a cloumali sebou. Za mě je to hrubé nesportovní chování obou hráčů v přerušené hře,“ vyjádřil se k šarvátce sudí.

Proti vyzdvihování vyloučeného hráče se ohradili i někteří fanoušci z Edenu. „Bořil je skvělej! Ale poznámka pro Jaroslava Tvrdíka, po dnešním zápase by tady prostě neměl být,“ rýpl si předseda pražské KDU-ČSL Tomáš Kaplan. „Slavia by ho měla tvrdě potrestat. Ne adorovat jeho neakceptovatelné chování,“ přidal další fanoušek. „Páska kapitána Slavie je výsada a pocta. Není to oprávnění se chovat jako pouliční rváč,“ doplnil jiný.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Valentino Rossi pro CNN Prima NEWS: Čeká mě nejdůležitější závod. Snad se MotoGP do Brna vrátí

Tagy: