Putin se honí za věčným mládím, tvrdí britský exministr. Jaké plastiky šéf Kremlu podstoupil?

Ruský prezident Vladimir Putin neponechává nic náhodě a jeho vzhledu se to týká dvojnásob, píše web týdeníku Focus. Britský estetický chirurg Gerard Lambe upozorňuje na to, že Putinova tvář se za 23 let, co je v nejvyšších patrech ruské politiky, výrazně změnila.

Ostré rysy a vrásky zmizely a nahradily je plnější kontury. Tvář ruského prezidenta nese podle mnohých plastických chirurgů jasné známky kosmetických úprav, které mu mají pomoci skrýt stopy stárnutí, píše web týdeníku Focus.

Gerard Lambe v rozhovoru pro deník The Sun uvedl, že prezident pravidelně dostává injekce botoxu a jsou mu aplikovány výplně. „Největší změny, které pozoruji, jsou ve tvaru jeho obličeje. To je s největší pravděpodobností dáno aplikací výplní tváří,“ řekl.

ČTĚTE TAKÉ: Vraťte se a bojujte na Ukrajině. Putin jednal s někdejším členem vedení Vagnerovy skupiny

Putinův obličej je podle Lambeho plnější a širší, což je naprostý opak toho, jak by měl vypadat vzhledem k jeho věku. Zřejmě podstupuje lipofilling, kdy mu estetický chirurg vyplňuje propadlé tváře prostřednictvím jeho vlastní tukové tkáně.

Šéf Kremlu má v posledních letech podstatně jiný úsměv než dřív. Je plochý a napjatý, což jen potvrzuje aplikaci botoxu. Lambe je přesvědčený, že Putin podstupuje i speciální peeling, protože má nepřirozeně hladkou pleť.

Bývalý ministr zahraničí David Owen tvrdí, že ruský prezident trpí syndromem „honby za věčným mládím“. Podle jeho názoru jsou Putinovy kosmetické procedury výrazem jeho posedlosti mocí a sebou samým. „Honba za věčným mládím je mezi velmi bohatými a mocnými naprosto běžná,“ říká bývalý ministr zahraničí.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Ruský prezident Vladimir Putin označil invazi do Československa za chybu

Tagy: