Ruské armádě dochází rakety. Generálové se vzájemně obviňují, bojí se krutého trestu

Rusko proti Ukrajině používá také raketový systém Iskander (25. 4.)

Ruská armáda se potýká s nedostatkem raket. Tvrdí to náčelník britského generálního štábu Tony Radakin. Rusko podle něj vede „logistickou válku“, aby při velké spotřebě vojenského materiálu dokázalo udržet potřebnou úroveň zásobování. Britský ministr obrany Ben Wallace uvedl, že se ruští generálové navzájem obviňují z neúspěšné invaze, neboť se obávají potrestání.

Ruský prezident Vladimir Putin by mohl čelit nedostatku raket a dalšího vojenského materiálu nezbytného k dalšímu pokračování ve válce s Ukrajinou. Britský náčelník generálního štábu Tony Radakin uvedl v rozhovoru pro TalkTV, že v Rusku je „neuvěřitelný tlak na výsledky“, píše web Daily Mail.

Podle něj rychlost, s jakou ruské síly používají rakety a další výzbroj, znamená, že Putin vede „logistickou válku“, aby vůbec udržel zásobování. „Tempo výdajů a náročnost boje jsou zcela jiné, než jak je (Putin) vnímal 24. února,“ popsal Radakin s tím, že jde o vážné dopady na ruské ozbrojené síly a že čtvrtina jich už byla vyřazena.

Putinovi generálové se nyní navzájem obviňují z neúspěšné invaze na Ukrajinu, neboť se obávají krutého trestu. Britský ministr obrany Ben Wallace během návštěvy Finska uvedl, že se ruští důstojníci „obracejí proti sobě“. Podle něj jsou ruští nejvyšší důstojníci jen obětní beránci a snaží se hodit vinu jeden na druhého, protože se obávají, že se jich Putin bude chtít zbavit.

Minulý měsíc byl na frontu vyslán například náčelník generálního štábu ozbrojených sil Ruské federace Valerij Gerasimov. Na otázku, jestli byl na Ukrajinu vyslán jako obětní beránek, Wallace odpověděl: „Všichni jsou na poli obětních beránků. Buďte opatrní, pokud jste v ruském systému něčemu veleli, protože to nemusí trvat dlouho,“ vzkázal britský ministr obrany.

Tagy:
válka Vladimir Putin Ukrajina Rusko ministr obrany generální štáb Valerij Gerasimov Ozbrojené síly Ruské federace Ben Wallace ruská invaze na Ukrajinu Tony Radakin