Mimořádně krutého pytláka odhalila jeho vlastní fotopast. Na Slovensku mu nyní hrozí vězení

Pytlák na Slovensku lovil zvířata krutým způsobem

Pytlák míří k soudu

Krutým způsobem lovil pytlák v Horním Zemplíně na Slovensku. Na zvěř nastražil pasti, v nichž se tvor snahou dostat se ven uškrtí. Kromě toho nainstaloval i fotopast, aby věděl, zda se do smrtelného zařízení chytila nějaká kořist. Fotografie se však dostaly dříve k myslivcům než k němu. Pytlák se tak bude zpovídat před soudem. V případě prokázání viny mu hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi.

Oblast pravidelně navštěvují myslivci. Ti začali být pozornější, když si všimli, že sůl pro zvěř byla umístěna na jiném místě než obvykle. Po bližším přezkoumaní okolí si všimli i fotopasti, která byla připojena na externí zdroj. Ten se podle místního myslivce Petera Vysočanského využívá k tomu, aby pytlák nemusel k zařízení chodit tak často.

ČTĚTE TAKÉ: Bez potravy, vody a možnosti se hýbat. Majitelka držela psy v hrozných podmínkách

Policii na případ upozornil předseda příslušného mysliveckého sdružení. Nález zaregistroval v oblasti, která je těžko přístupná a rozléhá se nedalo města Koškovce. Samotná fotopast by problémem nebyla, jenže ochránci lesa našli na místě i lovecké zařízení.

Podezřelým je muž z nedaleké vesnice. Podle myslivců šel po zvěři mimořádně krutým způsobem. Pokud se lesní zvěř do pasti dostala, byla odsouzena k pomalé smrti. Čím více se totiž tvor v podobném systému snaží dostat z pasti, tím pevněji se smyčka utahuje.

„Je to bezpochyby brutální týrán. Myslivec se chodí živit do lesa, odpočívat a ne chytat zvěř nehumánním způsobem a takto ji zabíjet, to je hrozné,“ vyjádřil své znechucení Vysočanský.

Mluvčí policistů Denisa Bárdyová sdělila, že „vyšetřování bylo ukončeno návrhem na podání obžaloby“. Je jisté, že se muž bude z tohoto činu zpovídat u soudu. Pokud se v jeho případě prokáže vina, hrozí mu až dvouletý trest odnětí svobody.

Slovenští policisté vyšetřovali také případ týrání psa. Podívejte se v reportáži:

Tagy: