RADAR: Teplé dny a noční mráz. Výkyvy počasí mohou ohrozit řidiče i chodce, kde bude sněžit?

Noc na pátek bude mrazivá (ilustrační foto)

Počasí (7.3.2024 7:08)

Česko se chystá na chladnou noc, s teplotami klesajícími až na -5 °C. Meteorologové proto varují před možným vznikem náledí a mrznoucími mlhami. Nicméně páteční den přinese postupné oteplení a dokonce se dočkáme i slunečného počasí.

Ve čtvrtek ráno přechází přes jihozápad našeho území přeháňky, které jsou v polohách nad 500 metrů sněhové.

ČTĚTE TAKÉ: Dá se v Česku ještě lyžovat? Podívejte se na seznam míst, kde jsou sjezdovky v provozu

Během dne meteorologové z Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) očekávají převážně zataženou oblohu. „Výjimečně se mraky ale protrhají a dočkáme se vyjasnění,“ upřesnila meteoroložka CNN Prima NEWS Iveta Kodádková. Teploty během dne vystoupají na 3 až 7 °C.

Situaci ve svém kraji můžete sledovat prostřednictvím radaru:

Pozn.: K zobrazení aktuální situace rozklikněte na radaru v pravém horním rohu kategorii Déšť, bouře. Na časové ose ve spodní části si pak zvolte den a hodinu, která vás zajímá.

„Páteční ráno bude mrazivé na většině našeho území. Teploty mohou klesnout až na -5 °C. Výjimkou bude jižní Morava, kde by se totiž měla držet nízká oblačnost a teploty tam proto budou o něco vyšší,“ dodala meteoroložka.

Meteorologové z důvodu nízkých teplot varují před náledím a mrznoucími mlhami, které se mohou objevit zejména na severovýchodě našeho území.

Přes den se už ale oteplí, a to na 6 až 10 °C, pátek bude navíc většinou jasný nebo polojasný.

Sluníčka si užijeme především v sobotu, kdy nás čeká jasná, případně polojasná obloha. V neděli pak ale začne přibývat oblačnosti a častější bude také déšť. Teploty budou během celého víkendu nadprůměrné a v neděli může rtuť teploměru vystoupat až k 14 °C.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: V Česku se rozjela pylová sezóna. Které alergeny jsou nejaktivnější a jak se bránit?

Tagy: