RADAR: Deštivé počasí v Česku nekončí. Podívejte se, kde se řeky rozvodní a hrozí povodně

Počasí (24.2.2024 12:12)

Od deštivého počasí si zřejmě oddechneme jen v neděli a první den nového pracovního týdne, další dny budou provázet srážky. V několika krajích v severovýchodní polovině Česka platí povodňová bdělost. Meteorologové předpovídají i citelné oteplení, rtuť teploměru by se v pondělí měla vyšplhat až na 15 °C.

Sobotní obloha bude polojasná až oblačná, s ojedinělými přeháňkami. Nebe v severovýchodní polovině území bude podle Českého hydrometeorologického ústavu až zatažené, místy s deštěm. V polohách nad 900 metrů nad mořem můžeme čekat smíšené nebo sněhové srážky. K večeru se mohou ojediněle objevit mlhy. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi 7 a 11 °C, v horských polohách okolo 3 °C.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Ničivá bouře sužuje Evropu. V Německu evakuovali uprchlíky, výstraha platí i v Česku

V částech několika krajů platí výstrahy před povodněmi. Ve většině Královéhradeckého kraje je výstraha v platnosti pouze do sobotní půlnoci. V některých okresech Středočeského, Pardubického, Olomouckého a Moravskoslezského kraje platí do odvolání. Od noci na neděli se k nim mají přidat i části Ústeckého kraje. V dotčených regionech platí povodňová bdělost, tedy nejnižší stupeň povodňové aktivity. Může docházet ke zvýšenému odtoku vody a snížení stability stromů v podmáčené půdě. Lidé by se měli vyvarovat pohybu v korytech toků.

Hladina LABE opět stoupá. 👇 👉 Podle předpovědi dojde v sobotu dopoledne opět k zaplavení komunikace do Dolního Žlebu....

Posted by Město Děčín on Thursday, February 22, 2024

V noci na neděli se mohou objevit mrznoucí mlhy, nejnižší teploty klesnou až k −1 °C. Mrznoucí mlhy se mohou vyskytnout i ráno, kdy bude zároveň místy zataženo, přes den většinou oblačno. Později odpoledne se obloha roztáhne do polojasna až skoro jasna, nízká oblačnost přetrvá ojediněle, opět se mohou objevit i mlhy. Denní maxima budou v rozmezí 9 a 13 °C, při déletrvající nízké oblačnosti ojediněle kolem 8 °C.

Situaci ve svém kraji můžete sledovat prostřednictvím radaru:

Pozn.: K zobrazení aktuální situace rozklikněte na radaru v pravém horním rohu kategorii Déšť, bouře. Na časové ose ve spodní části si pak zvolte den a hodinu, která vás zajímá.

pondělí nás čeká většinou oblačno, ráno a dopoledne místy mrznoucí mlhy. Denní maxima budou podle meteorologů mezi 7 a 11 °C, na Moravě a ve Slezsku však budou teploty atakovat jarní hodnoty, kdy se rtuť teploměru vyšplhá až k 15 °C. Oteplení bude pokračovat i v průběhu týdne, kdy se průměrné nejvyšší denní teploty budou pohybovat okolo 13 °C. V nadcházejících dnech však vydrží i občasný déšť nebo přeháňky.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Klimatická katastrofa je před námi, hájí Gregorová Green Deal. Králíček ji poslal do Číny

Tagy: