RADAR: Česko opět zasáhnou deště, teploty se propadnou. Kde může napadnout sníh?

Déšť (ilustrační foto)

Počasí (25.9.2024 7:05)

Během středy se nad Českem začne objevovat zvýšená oblačnost, kterou doprovodí na mnoha místech i déšť, vyplývá z předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). Teploměry překročí i 20 stupňů Celsia, ovšem v dalších dnech se bude ochlazovat. Víkend bude ve znamení nižších teplot a přeháněk.

Ve středu bude polojasno až oblačno, zpočátku místy i zataženo. Ojediněle může zapršet, vyplývá z předpovědi ČHMÚ. K večeru však bude od severozápadu přibývat oblačnosti v souvislosti s blížící se zvlněnou frontou, později vznikne nízká oblačnost i nad Českomoravskou vrchovinou.

ČTĚTE TAKÉ: Tradiční bílé zimě odzvonilo? Úřadovat bude La Niña z tropického oceánu, ovlivní i Česko

„V maximech naměříme mezi 18 a 22 stupni Celsia, den bude poměrně teplý. Vítr bude foukat z jižní strany,“ popsal ve vysílání CNN Prima NEWS meteorolog ČHMÚ Filip Smola.

Během noci na čtvrtek očekávají experti zatažené až oblačné nebe. Ojediněle může mrholit, k ránu se může na západě Čech objevit déšť. Teploty klesnou k 14 až 10 stupňům Celsia.

Zatažená obloha zůstane i ve čtvrtek. K večeru se však oblačnost na jihovýchodě mírně protrhá. Občasný déšť a přeháňky se objeví především v Čechách, srážky budou později během dne četnější.

Dojde k mírnému ochlazení. „I když se budou teploty v průměru pohybovat v rozmezí od 18 do 22 stupňů Celsia, na západě našeho území budou oscilovat mezi 15 a 18 stupni Celsia,“ přiblížil Smola.

Zatažené nebe očekávají meteorologové i v pátek. Na severozápadě Čech se však oblačnost může protrhat k polojasnu. Od západu bude přibývat na většině území déšť. Teploty opět mírně klesnou, a to mezi 16 a 20 °C, v Čechách teploměry ojediněle naměří až 22 °C.

Situaci ve svém kraji můžete sledovat prostřednictvím radaru:

Pozn.: K zobrazení aktuální situace rozklikněte na radaru v levém dolním rohu příslušnou kategorii. Na časové ose ve spodní části si pak zvolte den a hodinu, která vás zajímá.

O víkendu nás čeká deštivější počasí a další ochlazení. Oblačno až zataženo zavládne během soboty. Odpoledne až večer bude od severozápadu srážek spíše ustávat společně s oblačností. Teploty se budou pohybovat mezi 12 a 16 stupni Celsia. V neděli už očekáváme jasno až polojasno, ojediněle se objeví i přeháňky, které v horských oblastech nad 1 200 metrů mohou být i sněhové. Denní maxima očekávají experti mezi 11 a 15 °C.

Od začátku nového týdne by se oblačnost měla ještě více protrhávat, teploty se budou pohybovat okolo 16 stupňů Celsia.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Na opravu po povodních pošle vláda desítky miliard. Jde to i bez zadlužení, zní z opozice

Tagy: