RADAR: Meteorologové varují před silnými dešti. Teploty v Česku se propadnou i pod 20 stupňů

O víkendu bude pršet

Počasí 28.8.2023 7:08

Teploty se oproti minulým dnům propadnou o více než deset stupňů. Z předpovědi meteorologů z Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) vyplývá, že průměrné denní teploty nevystoupají ani na 20 stupňů Celsia. Experti také varují před vydatnými dešti. Místy by podle nich mělo spadnout až 30 milimetrů.

Meteorologové z ČHMÚ na pondělí předpovídají na většině území déšť, k večeru by měly srážky přidat na intenzitě. Zejména Moravu by večer měly zasáhnout silné bouřky. Nejvyšší denní teploty se mají značně lišit. Odborníci předpovídají teploty od 14 °C na západě do 26 °C na jihovýchodě území.

ČTĚTE TAKÉ: Zranění turisté po bouřce v Beskydech. Muž se schoval pod stromem, do kterého udeřil blesk

V úterý by mělo být oblačno až zataženo, postupně by se na většině území měly vyskytnout dešťové přeháňky. Meteorologové varují před silnými bouřkami na východě Česka. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi 13 a 17 °C, ve východní polovině území mezi 18 a 22 °C.

Také ve středu hlásí meteorologové oblačno až zataženo. Místy by se měly objevit přeháňky, kterých by ale k večeru mělo ubývat. Denní maxima se budou pohybovat mezi 14 a 19 °C. Nejtepleji bude na Moravě, kde teplota může vystoupat až ke 22 °C.

Aktuální situaci nejen ve svém kraji sledujte prostřednictvím radaru:

Pozn.: K zobrazení aktuální situace rozklikněte na radaru v pravém horním rohu příslušnou kategorii. V případě bouřek místo Radar, blesky rozklikněte kategorii Déšť, bouře a následně Bouře. Na časové ose ve spodní části si pak zvolte den a hodinu, která vás zajímá.

V souvislosti s vydatnými dešti meteorologové z ČHMÚ varují před potenciálně nebezpečnými silnými srážkami. Východ země mohou zasáhnout také velmi silné bouřky. Za šest hodin by místy mělo spadnout až 30 milimetrů vody. Experti zatím vydali pouze předběžné varování, které se může změnit ve výstrahu. Zasaženy by měly být všechny kraje Česka s výjimkou Plzeňského a Karlovarského. Meteorologové doporučují sledovat předpověď počasí.

Silné bouřky řádily v Česku během sobotního večera a noci na neděli. Více v reportáži:

Tagy: